Ungdom og rus (Heftet)

innvandrerungdom møter norske rusvaner

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 162
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215011721
Kategori: Sosiologi
Omtale Ungdom og rus
Boken gir et innblikk i innvandrerungdoms bruk av alkohol og narkotika. De ruser seg mindre enn norsk ungdom og på en annen måte. En forskjell er at etnisk norske ungdommer kan bruke mye rusmidler i en periode, for så å returnere til rollen som veltilpasset ungdom. For innvandrerungdom er det lettere å fortsette å ruse seg og vanskeligere å komme tilbake til det vanlige livet.Det gis eksempler på hvordan norsk drikkekultur virker hemmende på integrering, og samtidig at det er noen strategier som fungerer som balansekunst. Norsk ruskultur med ungdomsfyll, russefeiring og fredagspils, fører til et drikkepress som gjør det vanskelig å delta i vennegjengen uten å drikke.

Forfatteren er opptatt av å presentere kunnskap om ungdom og rus generelt med utgangspunkt i innvandrerungdom. Han gir en oversikt over rusforebyggende tiltak og forteller hva som virker og hva som ikke virker. Det legges vekt på tiltak som kan tilpasses, slik at innvandrerungdom kan nyttiggjøre seg den.

Boken er skrevet for bachelorstudenter og praktikere som møter ungdom og rus enten i forebyggende tiltak eller i andre sammenhenger.

Til toppen

Flere bøker av Jon-Håkon Schultz: