Farger til folket! (Innbundet)

Arkitektur, interiør, mote

Forfatter:

Er du bevisst på fargene du omgir deg med? Fargene i nærmiljøet, i byene, i hjemmet og de du velger på klærne dine? Hva får de deg til å føle? For er det noe som er helt sikkert, er det at vi alle har sterke assosiasjoner og følelser knyttet til de forskjellige fargene. De påvirker oss på både bevisst og ubevisst nivå. Noen reaksjoner kan vi styre selv, mens andre er rent biologiske.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202517298
Kategori: Håndverk og interiør
Omtale Farger til folket!

Skap sunne og harmoniske omgivelser ved hjelp av god fargebruk

Hva er farger, hvorfor trenger vi dem og hva bruker vi dem til? Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe viser oss hvordan Norge har gått fra å være fargerikt og fullt av inntrykk, til å bli et landskap i grått og hvitt, selv sommerstid.

I første del av boken gir hun en innføring i hva farger er, hvorfor mennesker trenger farger, og hva vi bruker dem til. Hun forklarer hva en fargepalett er og hvordan man bruker den. Hun intervjuer også forskjellige aktører som snakker om farger fra forskjellige perspektiver.

I andre del tar hun for seg fargebruk i arkitekturen, offentlige rom, offentlige institusjoner og biler. Visste du at grå biler kræsjer mest og rød biler kræsjer minst? At hvitt, som brukes stadig oftere både på institusjoner og skoler øker stress, gir senket konsentrasjon og er en katalysator for hodepine?

Til sist viser hun hos hva farger kan gjøre med interiøret og garderoben vår, og barna våre, og at farger har en naturlig plass, uansett hvilken stil du ønsker å ha. 

 

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe har jobbet som kreativ leder i fargehandelkjeden Fargeglede, og driver nå Dagny Fargestudio hvor hun jobber med farge- og trendforcasting, foredrag og farge- og konseptutvikling for forskjellige merkevarer.

– Populær forfatter kjent fra magasiner, aviser og TV
– Tankevekkende og underholdende – etter å ha lest boken kommer du til å gå ut og se verden på en ny måte
– Et praktisk verktøy til fargesetting

Til toppen

Andre utgaver

Farger til folket!
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Dagny Thurmann-Moe: