Festdrakter til barn (Innbundet)

Sy og strikk

Forfatter:

Med stolthet og glede, tar vi på barna våre klær på dager som skal markeres, enten det er jul, 17. mai, bursdager, konfirmasjon eller andre store dager. Barna våre skal skinne ekstra! Hyggelig er det også at disse flotte festdraktene og bunadene kan arves videre til neste generasjon.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 132
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202521134
Kategori: Bunad og tradisjon
Omtale Festdrakter til barn

Barnas klær til festlige dager!

Det er alltid med stor glede - og ikke minst med stolthet, vi tar på barna våre klær på dager som skal markeres, enten det er jul, 17.mai, bursdager, konfirmasjon og andre store dager. Barna våre skal skinne ekstra! Hyggelig er det også at disse flotte festdraktene kan arves videre til neste generasjon.Tove Fevangs populære bok - Festdrakter til barn - ble første gang utgitt i 2005 og har vært sterkt etterspurt lenge. Nå kan du glede deg til en helt ny revidert utgave, hvor alle plaggene er fotografert på nytt, med utvidet innhold med mange flere plagg, både strikkede og sydde. Du finner festdrakter til baby og barn opp til størrelse 8 år, og modellene er varierte både for gutter og jenter.

Alle modellene er gode, utprøvede oppskrifter med forklarende diagrammer til alle strikkeplaggene, og du finner også eget mønsterark med snittmønstre i alle størrelser av de sydde festdraktene. Grundige forklaringer viser hvordan du lager plaggene. Grunnmønstrene på bunad og festdrakt kan variereres i det uendelige, både for jenter og gutter. Mange barn synes også det er ekstra stas å være med på å velge sin variant og sine fargekombinasjoner.

Klikk på bildet og bla deg gjennom flere av modellene som du finner i boken!

 

Modeller i størrelse 0 til 8 år!

Mange variasjoner som:

 • Skjorter med og uten broderi
 • Skjørt og stakker
 • Jakker
 • Vester for gutter og jenter
 • Nikkers
 • Seleskjørt
 • Stakk
 • Strikkede jakker
 • Strikkede gensere
 • Barnebunad
 • Langbukser
 • Liv og stakk
 • Forklær
 • Strømper
 • Tilbehør som pulsvarmere, sjal, cape og hodebånd
 • Bunadsposer
 • Diagrammer til alle modeller
 • Fyldig leverandørliste


"... Denne typen klær går aldri av moten. Festdraktene i boken er en veiledning i hvordan draktene kan se ut, men ingenting er fasit. Velg blant alle modellene og sett sammen dine egne kombinasjoner. Noen vil kanskje legge ned mye arbeid i en drakt, mens andre tenker dette skal være enkelt. Valget er ditt:) Legg gjerne til litt ekstra sømmonn i sider, litt ekstra lengde på stakken eller et ekstra legg. Slik kan klærne vokse med barnet en stund, før plagget går i arv til andre. Boken er også utvidet med flere strikke- og hekleplagg som er beregnet til å ha utenpå draktene, mange ganger er jo ikke været av det varmeste her til lands og da er det godt med ull som varmer. Alle mine tips og råd deler jeg i boken."

- Tove Fevang

 

 

 

Til toppen

Anmeldelser Festdrakter til barn

Vakre drakter til barn, med en fin kombinasjon av farger, strikk og søm. Man blir glad av å se i en slik bok.
Mayn, Eidsvoll Verk

Denne boken var fantastisk fin! Nydelige oppskrifter :) 
Cecilie, Jessheim

Til toppen

Utdrag

«Fantasibunad» som det den gang ble kallt var min første festdrakt som barn. Jeg fikk begynne i Tønsberg leikarring som 5–6-åring i fordi min storesøster gikk der. Husker jeg følte meg så fin i drakten, og alle fortalte meg også det, selvfølgelig.

Senere ble det flere festdrakter frem til konfirmasjonsalderen, da jeg fikk Vestfoldbunad, sydd av mor og meg. En stor dag, da jeg som sistemann i familien fikk bunad. Bunaden ble som festdrakten brukt til alle høytids- og åremålsdager og andre selskapeligheter. Det var aldri noe problem med hva vi skulle ha på oss, vi hadde jo bunaden. Slik er det fremdeles, bunaden brukes flittig, julaften, 17.mai og andre store dager. Det var nok i denne sammenheng at interessen for folkedrakter og folkekunst ble vekket. Senere ble medlemskap i husflidslag en selvfølge, noe som også resulterte i at jeg ble med i Asker Husflidslags bunadskomité og utarbeidet Askers guttebunad for endel år tilbake. Dette arbeidet var spennende og lærerikt, noe som gjorde at interessen for barnefestklær fikk ny næring.

I dag finnes det så mange flotte stoffer og bånd at det bare er å boltre seg i alt sammen. Spennende å sette sammen sin egen drakt. Mange barn synes nok også at det er morsomt å være med og velge til sin drakt, og enda mer personlig blir den for en liten dame eller herremann.

Festdraktene i boken er en liten veiledning i hvordan draktene kan se ut, men ingenting er fullstendig fastlagt. Velg blant alle modellene og sett sammen så du får den drakten, du selv vil ha. Noen vil kanskje legge ned mye arbeid i en drakt, mens andre tenker dette skal være enkelt, de vokser jo ut av den før jeg er ferdig. Legg til litt ekstra sømmonn i sider, litt ekstra lengde på stakken eller et ekstra legg. Slik kan klærne vokse med barnet en stund, før kanskje den kan passe til neste mann eller gå i arv til andre. Det flotte er at denne type klær aldri går av moten.

Jeg håper du vil la deg inspirere til å gå i gang med noe fra boken. Boken er også utvidet med flere strikke- og hekleplagg som er beregnet til å ha utenpå draktene, mange ganger er jo ikke været av det varmeste her til lands, og da er det godt med ull som varmer.

Sist, men ikke minst – en stor takk til Janicke Stormdal, Berit Østlie og Astrid Dahl Bratland som har hjulpet meg med å sy og strikke noen av modellene i boken.

Hilsen Tove

www.tovefevang.no

 

Til toppen