Følelsen av forskjell (Heftet)

slik påvirker ulikhet hvordan vi tenker, lever og dør

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 237
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
Originaltittel: The broken ladder
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788282260855
Omtale Følelsen av forskjell
I moderne samfunn er ikke ulikhet bare et spørsmål om økonomi, men også din oppfatning av hvor mye penger du har i forhold til andre. Det å føle seg fattig spiller en rolle - ikke bare det å være fattig. Dette påvirker hvilke beslutninger vi tar, hvordan immunforsvaret fungerer og påvirker vår moral, religiøsitet og politisk ståsted. Land med stor økonomisk ulikhet har flere sosiale problemer, som lavere forventet levealder, mentale lidelser og kriminalitet. Fattigdom øker faktisk stressnivået like mye som fysiske trusler.
Psykolog Keith Payne bruker innsikter fra biologi, psykologi og økonomi for å forklare hvordan vi blir påvirket av urettferdighet, og viser hvilke konsekvenser det har for hvordan vi tenker, lever og dør. Å lese Følelsen av forskjell gjør at man ser nye sammenhenger og tenker annerledes om samfunnet.

Keith Payne er professor i psykologi. Han er en internasjonal foregangsmann innen psykologi knyttet til ulikhet og diskriminering og har publisert i en mengde akademiske publikasjoner, men skriver også for et bredere publikum i Scientific American og Psycholgy Today. Hans arbeid er også blitt omtalt i populære medier, som The Huffington Post og The Atlantic.
«Følelsen av forskjell. Hvordan ulikhet påvirker hvordan vi lever, tenker og dør av Keith Payne er en overbevisende og lesverdig beretning om hvordan økende ulikhet, og ikke bare fattigdom, underminerer vår politikk, oppløser limet i samfunnet, skader vår framtidige velstand og påvirker befolkningens generelle trivsel.» Barack Obama

Til toppen

Andre utgaver

Følelsen av forskjell
Bokmål Ebok 2018