Forskerfrøboka (Heftet)

Forfatter:

, , , og

Forfatter: , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 275
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245019797
Omtale Forskerfrøboka
Forskerfrøboka handler om hvordan personalet i barnehagen kan ta utgangspunkt i barns nysgjerrighet, stimulere barns interesser og legge til rette for opplevelser i naturen.
Boka inneholder fagstoff om naturen og arbeidsmåter i naturfag, og den inneholder mange praktiske eksempler og forslag til aktiviteter. Tradisjonelle temaer som økologi, lys, lyd, luft og vann blir behandlet. I tillegg er det en enkel innføring i geologi gjennom et steinprosjekt tilpasset arbeid i barnehagen. I det daglige pedagogiske arbeidet vektlegges bruk av natur og nærmiljø for å fremme blant annet barns kreativitet, språkutvikling og medvirkning. I denne reviderte utgaven er økologikapitlet utvidet med temaer om fugler og småkryp og hvordan dette kan behandles i barnehagen. I tillegg er det foretatt mindre oppdateringer i de andre kapitlene.
Forskerfrøboka er aktuell som pensumbok for barnehagelærerstudenter og andre som vil bli kjent med hva naturfag i barnehagen kan være.
Guri Langholm (red.) og Kari Holter er førstelektorer i naturfag ved barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus og arbeider også med barnehagesatsingene ved Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo.
Kari Synnes er høgskolelektor i naturfag ved barnehagelærerutdanningen, Høgskolen i Oslo og Akershus.
Inger Hilmo er pensjonert førstelektor ved barnehagelærerutdanningen, Høgskolen i Oslo og Akershus.
Anne Lea er pensjonert førsteamanuensis i naturfag ved Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo.

Til toppen