Fra forbud til fornuft (Innbundet)

kampen for en ny narkotikapolitikk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 214
Forlag: Lille måne
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283111996
Omtale Fra forbud til fornuft
Arild Knutsen har i over ti år jobbet for de svakest stilte i samfunnet. Han har selv en utfordrende og trøblete oppvekst, og slitt med rusproblemer i mange år. Gjennom sitt arbeid i Foreningen for human narkotikapolitikk, har han gitt de vanskeligstilte et ansikt som ingen andre før ham. I boken møter du Arild privat, hans møte med behandlingsapparatet og rettsvesen, og ikke minst tanker om en mer human narkotikapolitikk.

Thorvald Stoltenberg bidrar med et varmt forord. Jan Arild Snoen har oppsummert norsk narkotikapolitikk fra -30-tallet, der straffenivået jevnt har økt - og antallet straffesaker har eksplodert, til ifjor å passere over halvparten av antallet saker behandlet i rettsvesenet.

En som har kjempet mot denne utviklingen er nettopp Arild Knutsen. Samtidig har han ikke lagt skjul på sine egne rusproblemer, men det har likevel ikke hindret ham å gå ut for å dele ut rent brukerutstyr, mat og hjelp til de svakest stilte i Oslos gater - på gode og vonde dager og netter.

Boken gir håp om en ny politikk når stadig flere i samfunnet ser at det straffe mennesker som egentlig trenger hjelp, virker mot sin hensikt. En sterk, tankevekkende og god leseopplevelse.

Til toppen

Andre utgaver

Fra forbud til fornuft
Bokmål Ebok 2016
Fra forbud til fornuft
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020