Fra vikingskip til jernskuter (Innbundet)

jern i skipsbygging i tusen år

Forfatter:

Mona Engvig (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 212
Forlag: Themo Engvig forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Viking to Victorian
Oversatt av: Engvig, Mona
ISBN/EAN: 9788269213706
Omtale Fra vikingskip til jernskuter
Åpne båter bygd av tre med jernnagler gjorde det mulig for vikingene å seile lange avstander over åpent hav. Fra vikingskip til jernskuter beskriver en reise gjennom to av Norges storhetstider som sjøfartsnasjon: vikingtida og 1800-tallet, og omhandler bruken av jern i skipsbygging.

Forfatter Engvig er en av få nordmenn som har praktisk kunnskap og erfaring rundt bygging og bruk av vikingskip og jernskuter. Han har restaurert gamle skip og seilt historiske båter på storhavet uten kart og kompass. Bakgrunnen for seilasene var å teste kvaliteten på de originale jernnaglene i båten, samt å forske på hvordan vikingene navigerte.

I denne praktboka kombinerer Engvig forskning og praktiske erfaringer, og presenterer det på en levende og leservennlig måte: Leseren inviteres sågar med på hans dramatiske seilaser i åpne tradisjonelle båter, og får innsikt i restaurering og bruk av jernskip. Deler av boka omhander seilasene med den originale Åfjordsfyringen Hitra fra 1863, under svært utfordrende forhold.

Fra vikingskip til jernskuter er en vitenskapelig basert faglitterær bok, med en lett og underholdende språkdrakt. Leseren får oppleve spennende seilaser og utfordrende restaurering av historiske skip, og stemningsfulle bilder følger teksten hele veien. I tillegg gir boka solid kunnskap om bruk av jern i båter og skip. Fra vikingskip til jernskuter er tidligere utgitt på engelsk til strålende kritikker. Hele det engelske opplaget på 1000 eksemplarer er utsolgt på rekordtid, og boka foreligger nå i norsk oversettelse.

Til toppen

Flere bøker av Olaf T. Engvig: