Fru Timians beste sommermat (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202449841
Kategori: Kokebøker og Mat og drikke
Omtale Fru Timians beste sommermat

Fru Timians beste sommermat!

Perfekte oppskrifter for sommeren fra Dagbladets store matskribent! 75 fargerike og lettlagde retter for late dager! Velkommen sommer:)

Fru Timians beste sommermat inneholder 75 fargerike og lettlagde retter for deilige sommerdager. Du kan nyte gode frokoster, herlige sprø salater, lekre grillretter, lettvint piknikmat og raske og smakfulle middager. Ingen av rettene tar mer enn 30 minutter å lage!

Marit Røttingnes Westlie har i flere år skrevet matbloggen Fru Timian under mottoet: Den beste maten. Og i denne boka er det virkelig de aller beste sommerrettene som serveres for late feriedager, lyse sommerkvelder, piknik og strandliv, rundstykker du kan forberede dagen i forveien og steke mens du gnir søvnen ut av øynene før frokost. Spareribs med en smaksrik og fyldig grillsaus, grillet laks og makrell, lammecarré med tzatziki, fantastisk spinatpai med fetaost, verdens beste rabarbrapai og plommeterte, for å nevne noen retter.

Med Fru Timians beste sommermat er du rustet til ethvert måltid gjennom herlige feriemåneder og langt inn i høsten. Du finner et helt kapittel viet sommerfesten, massevis av deilig festmat som både små og store elsker! Alle oppskriftene inneholder detaljert oversikt over ingredienser, tidsforbruk og hva du kan forberede i forveien.

"Mitt store ønske for denne boka er at min begeistring for sommeren, farger, lukter og smaker, skal synes på hver side. Lykkefølelse som strømmer gjennom kroppen når jeg kan sette tennene i årets første norske jordbær eller legge en hel, sitronfylt makrell på grillen. Gleden ved å spise tomater som smaker nesten som sukkertøy, og ved å ha sommerfest i hagen, selv om vi aldri er sikre på været når festdagen kommer. Det er en fryd, alt sammen!"

Marit Røttingsnes Westlie er en av Norges mest populære matbloggere. Hun er kjent for sin ujålete, ukompliserte og begeistrede stil, og sin evne til å beskrive fremgangsmåtene slik at den ferdige retten alltid blir vellykket.

Lyse sommerkvelder
"Du vet at folk har det ekstra bra når de er villige til å tulle seg inn i flere lag med pledd bare for å kunne sitte ute. Det er noe helt spesielt med de lyse, nordiske sommerkveldene og med god mat som gleder ganen og magen."

Til toppen

Utdrag

Fra bokens forord av Marit Røttingsnes Westlie:

Jeg elsker sommeren!
Jeg elsker å ta med meg tekoppen og sette meg med avisa rett utenfor kjøkkendøra om morgenen. Jeg elsker å høre ungene som løper og leker i gata, og lukten fra naboen som akkurat har fyrt opp grillen. Ja, jeg elsker til og med å høre kappsaga til naboen som pusser opp en søndag formiddag – bare sola skinner.

For oss som holder til så langt mot nord, tenker jeg at sommeren er livsviktig. Vi trenger å samle opp den energien som kreves for å bo i dette landet. Jeg merker i alle fall at når sommeren byr på solrike dager, lange, lyse kvelder og natur i knallfarger, fylles kroppen av en virkelyst jeg drar med meg når høsten og vinteren kommer.

Oppvokst som jeg er i Trøndelag, er jeg ikke bortskjemt med solskinnsdager. Det var vel derfor hvert eneste streif av varme ble feiret med utilslørt begeistring. Særlig de dagene sola fant det for godt å dukke opp, på tross av at meteorologen hadde lovet oss regn. Vi kastet oss rundt og hentet opp kjøtt fra fryseren, tinte det så fort det lot seg gjøre i kaldt vannbad, og fyrte opp grillen. Så fikk vi heller dra alt utstyret inn i garasjen igjen om det viste seg at værmannen likevel hadde varslet riktig.

Mitt store ønske for denne boka er at min begeistring for sommeren, dens farger, lukter og smaker, skal synes på hver side. Lykkefølelsen som strømmer gjennom kroppen når jeg kan sette tennene i årets første norske jordbær eller legge en hel, sitronfylt makrell på grillen. Gleden ved å spise tomater som smaker nesten som sukkertøy, og ved å ha sommerfest i hagen, selv om vi aldri er sikre på været når festdagen kommer. Det er en fryd, alt sammen.

Til toppen