Fuglenes fantastiske liv (Innbundet)

Forfatter:

John Burgoyne (Illustratør) Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 300
Illustratør: Burgoyne, John
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The genius of birds
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788205500464
Omtale Fuglenes fantastiske liv
Nytt standardverk om fuglene og deres utrolige egenskaper

Fugler er forbløffende intelligente skapninger. Ifølge ny revolusjonerende forskning overgår faktisk fuglene andre primater og til og med mennesker med sin spesielle form for intelligens. Fugler har nemlig - som mennesker - en enorm hjerne i forhold til størrelsen.
Ackerman reiser verden rundt på jakt etter den nyeste kunnskapen om fugler. Underveis forteller hun om nøttekråken, som kan gjemme opp til 30 000 frø på et stort område og finne dem igjen flere måneder senere, spottefuglen som kan lagre opptil 2000 forskjellige sanger i en hjerne som er tusen ganger mindre enn menneskets, og vår velkjente due som med sin ekstreme orienteringsevne er en mesternavigatør selv flere tusen mil fra hjemstedet.
Ackerman tar også for seg fuglenes imponerende sosiale ferdigheter. De lurer og manipulerer, tyvlytter og deler, erter og trøster. De har en sterk rettferdighetssans, men benytter også utpressing for å oppnå fordeler.
Denne elegante utforskningen og reiseskildringen vever sammen personlige anekdoter og fengslende forskning. Den er særdeles informativ og vakkert skildret - Fuglenes fantastiske liv feirer de stadig overraskende og høyst intelligente skapningene som vi finner i så rikt monn også i Norge.
For deg som likte Trærnes hemmelige liv og Fuglesang. En nydelig gavebok til alle naturinteresserte.

Til toppen