Garnglede i Rosendal (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202416829
Kategori: Heklebøker , Gensere og jakker og Norske mønster og tradisjonsstrikk
Omtale Garnglede i Rosendal

Ta tilbake tiden med Cosy Concept!

Gammelt håndverk møter nytt design!

Cosy Concept handler om å gå tilbake i tid, ta i bruk gamle håndarbeidsteknikker og gamle mønstre og gi dem et moderne uttrykk. Med røtter i det tradisjonelle lager Turid Lindeland håndarbeid av høy kvalitet. Håndarbeid som garantert vil bli tatt vare på og kanskje gå i arv mellom generasjoner. Du finner koselige hekle- og strikkeprosjekter som luner - som varmer - som gleder. Det er Cosy Concepts idé. Tekstilprodukter som tar i bruk gamle mønstre og teknikker og viderefører disse i et moderne uttrykk.

Turid Lindeland henter sin inspirasjon til boka fra gamle sokkemønstre og et gammelt hotell fra 1887 i Rosendal i Hardanger. Hun har gitt de tradisjonelle mønstringene et moderne uttrykk både i farger og valg av modeller. Hennes visjon er å ta vare på gamle håndarbeidsteknikker her vist i strikk- og hekling, og lage varige produkter som motstykke til dagens bruk og kast. Her får du mønster på kosetepper til voksen og barn, sokker til liten og stor, puter med og uten mønster, trekk til stol, album, mobil, pc og mye mer. Vanskelighetsgraden varierer fra det helt enkle til det som krever litt mer av både tid og teknikk.

Noen håndarbeidsideer du kan glede deg til å strikke:
• Lange og korte kosesokker
• Koseputer med mønster
• Flere kosetepper til små & store
• Hyggestol
• Sittepute med mønster
• Trekk til gammel krakk
• Kosegenser
• Sitteunderlag
• PC-mappe og IPhone-sokk

Garn, teknikker og pinner
De aller fleste modellene strikkes eller hekles i Sisu fra Sandnes Garn. Garnet består av 80% ull og 20% nylon og er velegnet til plagg som krever litt slitestyrke. Strikker du garnet i enkelt tråd, anbefaler vi pinner nr. 2 1/2 til 3. Strikker du i dobbelt garn, anbefaler vi pinner nr. 6.

"Redesign og design. Gammelt og nytt. Kontrastene er blitt så viktige for meg. Å skape, med røtter i det tradisjonelle. Prosessen har vært utrolig spennende. En omvendt sokk. Håndarbeid og norsk design. Gøy!"
Turid Lindeland

Til toppen