Gebiss til fryd og forargelse (Heftet)

Forfatter:

og

Kåre Eikeland (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 95
Illustratør: Eikeland, Kåre
Forlag: Bodoni
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788271285623
Omtale Gebiss til fryd og forargelse
På den tiden da Gerhardsen regjerte var det ikke uvanlig at ungdommer fikk gebiss i konfirmasjonsgave. Det var snarere regel enn unntak i deler av Nord-Norge. Helt fram til 1960 ble man også nektet å gjøre militærtjeneste hvis man brukte gebiss. I riktig gamle dager gikk gravrøvere rundt på slagmarken og trakk ut tenner på falne soldater som så ble solgt videre til protesemakere! Dette er en bok om gebisset på godt og på vondt. Det vrimler av morsomme og tragiske, for ikke å si tragikomiske historier og anekdoter om gebiss som har havnet på avveie på snodig vis. De fleste av oss har et familiemedlem eller en nær bekjent som har vært nødt til å skifte ut hele eller deler av tanngarden med kunstige tenner. Rundt regnet 100 000 nordmenn er utstyrt på denne måten. Mange vil derfor kjenne seg igjen . i hvert fall litt . når de setter i gang å lese.

Terje Mikkelsen, som har årelang erfaring som tannlege, forteller levende om gebissets historie, om hvordan det stadig er blitt forbedret, og om de påkjenninger og ulemper det medfører for de aller fleste å miste den naturlige tyggeredskapen.

Om forfatterne:
Olav Garvik (66) har mange år bak seg som journalist i Bergens Tidende. Forfatter av en rekke bøker om politikk, idrett og humor.

Terje Mikkelsen (61) har mangeårig bakgrunn som tannlege med privat praksis i Bergen. Ivrig avisdebattant med sterkt miljøengasjement. Var lenge aktiv idrettsleder.

Kåre Eikeland (58) har bakgrunn som avistegner i Stavanger Aftenblad gjennom mange år. Har illustrert en rekke humor-bøker.

Til toppen