Glem lykke, finn mening (Innbundet)

Forfatter:

Ingela Teppy Flatin (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 299
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Originaltittel: The power of meaning
Oversatt av: Flatin, Ingela Teppy
ISBN/EAN: 9788283840001
Kategori: Selvutvikling
Omtale Glem lykke, finn mening
Hvilke verdier skal du leve etter? Hvilke prosjekter, relasjoner og aktiviteter vil kunne fylle sjelen og gi deg en dypere tilfredsstillelse? Hvilken vei skal du velge? Disse og flere viktige spørsmål stiller Emily Esfahani Smith i den livsbejaende og engasjerende boken Glem lykke - finn mening.

Med eksempler fra litteratur og filosofi, nyere forskning innen psykologi, sosiologi og nevrovitenskap formidler hun en dyp innsikt i menneskelige relasjoner, og at et vellykket liv ikke handler om lykke, men om å finne en dypere mening med livet.

Esfahani Smith finner støtte hos Aristoteles og Buddha, George Eliot og William Shakespeare og mange andre og belyser sin livsfilosof med gode eksempler. Hun tar oss med til bemerkelsesverdige mennesker og steder - en liten fiskerlandsby, et middagsselskap med unge mennesker som deler opplevelsen av sine smertefulle tap og en narkodealer som fant sin mening ved å hjelpe andre mennesker.

Og stadig flere forskere hevder at jo mer man streber etter å maksimere nytelse og unngå smerte, desto mer sannsynlig er det at man skaper et liv uten dybde, mening og fellesskap.

De som velger å leve meningsfylt, vil til syvende og sist ha mer fullendte - og lykkeligere - liv.

Til toppen