Gutteliv i Lillehammer på 1960-tallet (Innbundet)

70 historier fortalt av 35 voksne gutter

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 244
Forlag: Svein Sandnes bokforlag
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788293903208
Omtale Gutteliv i Lillehammer på 1960-tallet
Gutta som vokste opp på Lillehammer i 1960-åra levde frie liv. De ble ikke lokket til skjermer av algoritmene til Google og Facebook. På fritida opererte de utenfor all voksenkontroll. Foreldrene deres hadde ikke peiling på hva vi drev med, og det kunne de være glade for.

1960-tallet var en voldsom vekstperiode i Lillehammer og nærområdene rundt byen. Industrien blomstret. Barnekullene var store. Det utvikla seg bygdesamfunn med sterkt sosialt samhold. Barnekullene var store. Det utvikla seg et bysamfunn med sterkt sosialt samhold. Barnerike familier med samme sosiale bakgrunn flytta inn i boligområder samtidig. Guttene danna bydelsgjenger som "kriga" mot hverandre. Byggeplassene var mange, viktige arenaer for leik og arsenaler for både det ene og det andre.

Det er blitt ei vakker bok med over 40 originalillustrasjoner. Berit Fougner har tegnet og malt de fleste. Rigmor Bové, Knut Ole Hermandrud og Kjetil Skaansar har laget resten. I tillegg er det brukt eksisterende bilder og fotografier fra 1960-åra i Lillehammer.

Til toppen