H for hauk (Heftet)

Forfatter:

Knut Ofstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 299
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: H is for hawk
Oversatt av: Ofstad, Knut
ISBN/EAN: 9788232800629
Omtale H for hauk
Da hun var liten, ville Helen Macdonald bli falkoner, falketemmer. Hun leste alt hun kom over av bøker om emnet og lærte seg alle de gammelmodige fagbegrepene. Helen endte opp med å bli historiker og forfatter, men hun beholdt interessen for de ville fuglene. Så, rett før hun fyller førti, mister Helen faren sin. Midt i mørket og fortvilelsen er det bare én ting hun kjenner, kaldt og klart: Hun vil temme en hauk. Hun vil lære seg å temme den ondeste og villeste og mest skremmende av alle rovfugler: hønsehauken.

Hun kjøper hauken Mabel for åtte hundre pund i en hustrig havneby i Skottland, og den ser på henne med de store øynene sine. Vel hjemme i Cambridge fyller Helen fryseren med haukemat, skrur av mobiltelefonen og tar fatt på en reise hun ikke aner hvor vil ende.
H for hauk fikk umiddelbart status som en moderne klassiker da den kom ut i Storbritannia i 2014.

Det er en bok om dyr og menneske, om ensomhet og fellesskap, sivilisasjon og villskap, liv og død. Det er en historie omsorg, fortvilelse og forvirring - men også en forbløffendefascinerende beretning om arbeidet for å temme en av naturens mest urokkelige skapninger. Og mens fuglen langsomt lærer å lystre - lærer Helen hva det vil si å bli fri.

Til toppen

Andre utgaver

H for hauk
Bokmål Ebok 2015
H for hauk
Bokmål Innbundet 2015

Flere bøker av Helen Macdonald: