Håndverksforskning ved norske museer (Innbundet)

Serie: By og bygd 49

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 267
Forlag: Museumsforlaget
Språk: Bokmål / Nynorsk
Serie:
Serienummer: 49
ISBN/EAN: 9788283051315
Omtale Håndverksforskning ved norske museer
"By og bygd" er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere annet museumsarbeid på en tilgjengelig måte. By og bygd er et samlingssted for forskning i og om de kulturhistoriske museene i Norge.
Tema for denne utgaven er håndverkerens blikk på byggeskikk og bygningsvern. To artikler tar for seg problematikk knyttet til mur og bruk av kalk som bindemiddel. To øvrige artikler nyanserer og nærleser bygningsbiografi ved å kombinere dendrokronologiske analyser med verktøyspor. Emner som takkonstruksjon i en barokk bygning og bevaring av funksjon i driftsbygninger er også behandlet. Beskrivelsene av slike prosesser bidrar til å utvikle teori og metode i forskningen på tradisjonshåndverk. Felles for alle artiklene er at både forvaltningshistorikken og vårt håndverkerblikk står sentralt.
Artiklene formidler håndverksforskning i prosess og utprøving gjennom et enestående prosjekt. Prosjektet HårF (bygningsvern, håndverk, forskning) er aksjonsforskning utført av håndverkere og bygningsantikvarer innenfor museumsnettverket for bygningsvern og tradisjonshåndverk.

Til toppen

Bøker i serien