Helgoland (Innbundet)

Forfatter:

Birgit Owe Svihus (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 212
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Helgoland
Oversatt av: Svihus, Birgit Owe
ISBN/EAN: 9788243014077
Omtale Helgoland
Sommeren 1925 tilbrakte den unge fysikeren Werner Heisenberg på Helgoland, en forblåst øy i Nordsjøen, for å slippe unna plagene med høysnue, og for å tenke i fred. Her kom han opp med den viktigste innsikten bak kvantemekanikken, læren om universets minste bestanddelers oppbygning og dynamikk.

I Helgoland forteller den italienske fysikeren og populærvitenskapelige stjerneforfatteren Carlo Rovelli den fascinerende historien om kvantefysikken og dens grunnleggere. De siste hundre årene har teorien gitt oss forståelse av sammenhenger innen atomkraft, moderne medisin, kommunikasjon og annen teknologi, men den er fortsatt gåtefull og omdiskutert.

Rovelli tar oss med på en reise full av undring og oppdagelser, og deler også sin egen teori: den «relasjonelle» tolkningen av kvantemekanikken, som ser verden bygget opp av relasjoner og hendelser i stedet for permanente stoffer. Helgoland er en bemerkelsesverdig og inspirerende bok som snur opp ned på vår forståelse av universet og vår egen plass i det.

Til toppen

Andre utgaver

Helgoland
Engelsk Innbundet 2021
Helgoland
Bokmål Heftet 2022
Helgoland
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Carlo Rovelli: