Helt ute (Innbundet)

et skråblikk på fjellfolk, skiturer, turistforeningshytter og løping generelt

Forfatter:

Frode Skaren (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 216
Illustratør: Skaren, Frode
Forlag: Fri flyt
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293090250
Omtale Helt ute
Advarsel: Denne boka bør leses minst 1000 meter over havet.

Eivind Eidslott har vært en av Norges fremste friluftsjournalister siden han startet skimagasinet Fri Flyt i 1998. Han har skrevet reportasjer fra fjellturer i inn- og utland, han har portrettert kjente friluftsmennesker og gitt ut flere bøker - sist den prisbelønte boka «Fjellbarna».

Eivind Eidslott ser ofte det humoristiske i det norske friluftslivet, i fjellfolks vaner og uvaner, i dialogene mellom fremmede på turistforeningshyttene. Ikke minst er han selvironisk på vegne av sitt eget friluftsliv og sine egne turer.

I over 15 år har han publisert petiter om friluftsliv for publikasjoner som Ute, Dagbladet, Dagens Næringsliv og Fjell og Vidde. Ifølge forståsegpåere kan virkemidlene i en petit være allusjon, ordspill, parodi, ironi, dramatisering, språklige bilder, overraskende vendinger, besjeling, overdrivelse, underdrivelse, oppramsing, symmetribrudd eller muntlighet. Eidslott kan på ingen måte love at alle disse virkemidlene er med i denne boka, men han sier i en kommentar: «Jeg har forsøkt så godt jeg kan» (sitat slutt).

Til toppen

Flere bøker av Eivind Eidslott: