Historien om Fru Berg (Heftet)

noveller

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 118
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205421714
Omtale Historien om Fru Berg
Nominert til Brageprisen. Historien om Fru Berg inneholder fem nye noveller av Ingvild H. Rishøi. Med stor innlevelse og en særegen litterær kraft beskriver hun den skjøre forbindelsen mellom mennesker; det gåtefulle, skremmende og vakre. Det handler om å treffe sin første elskerinne, om å være synsk og se tegn, og om å oppdage at du selv er helt lik Janis Joplin. Det handler om skjebnetro, sankthansormer og kortspill. Og om å elske en hamster som heter Fru Berg. Anmelderne mener: "Beveger, ryster og fryder [...] Ingvild H. Rishøi viser alt som 33-åring «vesaasiske» takter. Imponerande."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen "Til deg som er ute etter en skjønnlitterær under-huden-opplevelse: sjekk ut Ingvild H. Rishøis nyeste novellesamling [...] Det er gripende, hjerteskjærende lesning."
Arne Hugo Stølan, VG "Rishøi skriver spennende noveller, der ingen scener er overflødige."
Tara "Gripande fra Ingvild H. Rishøi [...] Kanskje er det litt på grunn av det folkedjupe, ironiblotta språket, men kanskje meir på grunn av denne viljen til å sannferdig gripe alvoret, at boka kjennes å vere i kontakt med noko menneskeleg rotekte."
Kjersti Rorgemoen, Klassekampen "Ingvild Rishøi er en suveren novelleforfatter, med evnen til å fortelle mye på kort tid, uten minste tegn til andpustenhet."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv "Ingvild Rishøi ligner ikke på noen andre novellisteri dag [...] Rishøi er så sikker at det er en fryd."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten "Suverene noveller."
Trygve Riiser Gundersen, Dagbladet "Stor novellekunst [...] Innsiktsfulle, mollstemte og hjerteskjærende noveller om ressurssvake individer i skjøre familiekonstellasjoner."
Stian Bromark, Dagsavisen "Voksne noveller som griper og holder deg fast [...] Livsvisdom i kortformat."
Anne Schäffer, Bergens Tidende "Et vesentlig forfatterskap er i ferd med å ta form."
Ane Nydal, Morgenbladet "Har du ikke merket deg navnet Ingvild Rishøi før, så gjør det nå. Og er du ikke av dem som leser noveller, så bør du begynne! [...] Dette er noveller som lyser"
Anne Cathrine Straume, NRK "Innlevande og uttrykksfullt."
Ingvild Bræin, Dag og Tid "Ingvild Rishøi er en stjerne i mitt litterære univers. Med Historien om fru Berg, viderefører hun teknikkene fra novellene i La stå, stødig, sikker, og med en psykologisk innsikt og innlevelsesevne de fleste kan misunne henne."
Linda Kaspersen, Adresseavisen "svært troverdige skildringer av oppvekst og barns blikk på verden"
Eir Torvik, Universitas "en samling av fem medrivende og hjerteskjærende historier"
Karianne Torbjørnsen, Telemarksavisa

Til toppen

Bøker i serien