Hitlers norske budbringere av Bjørn Westlie (Ebok)
Ebok

Hitlers norske budbringere (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.98 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203293641
Omtale Hitlers norske budbringere
"Selv i de flotteste bygningene, hvor rike jøder bodde, var det en urenslighet som gjorde at man hurtigst mulig fjernet sig lengst mulig vekk fra denne avskyelige rase."
Fritt Folk 27. september 1941


Slik beskrev den norske krigskorrespondenten Osvald Olsen den polske byen Lubin etter at den ble okkupert av tyske tropper i krigen mot Sovjetunionen. Olsen var en av de rundt 50 norske journalistene som vervet seg til Adolf Hitlers propagandahær som krigskorrespondenter på Østfronten under annen verdenskrig.
Osvald Olsen er en av de tre reporterne som følges spesielt i boken "Hitlers norske budbringere".
De norske SS-reporterne var ikke vanlige journalister, men måtte verve seg som soldater for å kunne skrive fra fronten. De var journalister med plikt og rett til å drepe ikke bare med ord, men også med kuler.
Krigsreporterne formidlet jødehat og hets mot alle som ikke var nordmenn eller germanere. De bidro derfor også til nazifiseringen av norsk presse. Det brutale og hatefulle språket deres i artikler fra Østfronten, i aviser som Aftenposten og Fritt Folk, skulle mane andre til kamp mot kommunister og jøder.
I Bjørn Westlies nye bok fortelles for første gang historien om de norske krigsreporterne som arbeidet for Hitler og SS.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Westlie: