Hjemme (Heftet)

en kort historie om de nære ting

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 571
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: At home
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205448285
Omtale Hjemme
Fargesprakende historiefortelling om de nære ting. Hva består egentlig historien vår av?
Ifølge bestselgerforfatteren Bill Bryson består den av århundrer med mennesker som i det stille har levd sitt daglige liv og strevd for å gjøre tilværelsen så levelig som mulig. Og hvor har alt dette foregått? Hjemme.Bryson starter reisen gjennom historien i sitt eget hus, en gammel prestebolig i Norfolk - og vandrer fra rom til rom for å finne ut hvor de vanlige tingene i livet kommer fra. Det handler om alt fra arkitektur til elektrisitet, fra matkonservering til epidemier, fra krinoliner til toaletter - oppfunnet av geniale, kreative og ofte svært eksentriske personligheter. «Fargesprakende kunnskapsvelde ... en svært velskrevet pageturner.»
Sten Inge Jørgensen, VG «Bill Bryson er en begavet forfatter ... Alt han skriver er solid utforsket og godt tenkt. Han er rett og slett et fenomen ... et naturtalent, som man bare kan bøye seg for i ærbødighet.»
Trond Berg Eriksen, Aftenposten «... underholdende, lett tilgjengelig og fascinerende kulturhistorie, spekket med informasjon og aha-opplevelser.»
Reidar Spigseth, Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

At home
Engelsk Heftet 2016
Hjemme
Bokmål Ebok 2012
Hjemme
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Bill Bryson:

Bøker i serien