Strikk til liten og stor (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458393
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikk til liten og stor

Strikkeinspirasjon fra naturens farger og flora

Trine Angelsen er en kjent romanserieforfatter og en kreativ person med strikkepinnene. Her finner du over 40 klassiske modeller og mønster på gensere til både barn og voksne i klassiske mønstringer og ensfarget, og tilbehør som luer, votter og skjerf. Vanskelighetsgraden varierer fra helt enkelt til noe som krever litt mer av deg. Inspirasjonen har Trine hentet fra sitt nærmiljø og familien.

Alle modeller har grundige beskrivelser i forhold til mål, lengde, pinnevalg, strikkefasthet og valg av garn. De fleste garnmodellene er strikket i garn fra Drops og Sandnes garn.

Gode tips og råd fra Trine:
Sjekk målene på plagget før du går i gang, ta deretter mål av personen som skal bruke plagget. Da er du sikker på at det passer. Noen modeller, f.eks gensere, er smale i fasongen, og andre vide.
Bruker du andre garntyper enn det som er oppgitt, så vær oppmerksom på at lengden på garnet kan være forskjellig fra originalgarnet selv om begge nøster er oppgitt med samme vekt. Les nøye på banderolen på garnet. Superwash tåler ikke skyllemiddel.

Til toppen

Om forfatter Trine Angelsen

Flere millioner lesere har hatt gleden av å lese Trine Angelsens romanserier som Havets datter, Thea og Hverdagsengler fra perm til perm. Trine er en kreativ dame, og nå debuterer hun med sin tredje strikkebok. Tidligere har hun utgitt Strikkelykke - myke plagg til liten og stor og Lune masker.
Trine er fra Kabelvåg i Lofoten og bor i dag på Fauske.

Til toppen

Utdrag

Strikking skal være kos, artig, avslappende og inspirerende!

Jeg elsker garn, farger og mønster. Jeg liker også store plagg, små plagg, ensfarget og mangefarget.
Noen ganger koser jeg meg med en stor genser foran tv, eller når jeg planlegger nye bøker. Andre ganger må det være smått og gå fort unna. Særlig slike "ta med på tur-håndarbeid".
Jeg henter idéer og får inspirasjon fra mennesker og dyr, og på den måten ble Strikk til liten og stor skapt. Melle-genseren og Bjørnars votter er bare to av plaggene jeg fant personlige navn til.
Planen var at det skulle være oppskrifter og plagg for enhver smak i denne boken. Har du litt erfaring med strikking, er denne boken helt overkommelig. Lek med farger, og velg gjerne andre enn det jeg har brukt. Dermed har du nesten et helt annet plagg - med ditt personlige preg.
Er det noe du ikke forstår, så be om hjelp. Betjeningen i garnbutikker er dyktige i sitt fag, og kan sikkert gi deg mange råd og tips.
Det er stort sett bare rett og vrang som er brukt her. Strikker du diagram for første gang, så start fra høyre (eller ved merket for ønsket størrelse) og gjenta linjen ut omgangen. Deretter neste rad.
Noen av genserne har rundfelling, som kan høres innviklet ut første gangen. Men les oppskriften nøye, så går det som en lek. Og ikke minst slipper du monteringen etterpå.

Strikking skal være kos, avslappende og inspirerende. Jeg håper denne boken oppfyller dette.
Lykke til!

Trine Angelsen

Til toppen