Votter (Innbundet)

Strikkemønstre fra hele Norge

Forfatter:

Gled deg til 40 votteoppskrifter fra alle landets fylker - til dame, herre og barn!

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202502416
Kategori: Håndarbeid
Omtale Votter

En skatt av votter og norske tradisjoner!

Vi har en lang og rik vottetradisjon i Norge - et land hvor man lett blir kald på fingrene mer enn seks måneder i året. Norske strikkemønstre er fantastiske, og Nina Granlund Sæther har reist Norge rundt for å finne tradisjonelle norske vottemønstre og de fascinerende historiene bak.

Votter er perfekte gaver, raske å strikke og anvendelige i nesten halvparten av årets måneder. I Votter - strikkemønstre fra hele Norge finner du en real skattekiste med norske strikkemønstre. Du finner votter fra alle landets nitten fylker, så uansett om du vil strikke deg landet rundt for å bli kjent med teknikker og tradisjoner, eller vil strikke en spesiell gave til noen, så er denne boken et fantastisk godt utgangspunkt.

Boken har mer enn 40 oppskrifter på votter til både dame, herre og barn, med store og tydelige diagrammer og vakre bilder.

Fra Rosevotten i Oslo til Sjøvotter fra Lofoten. Hver votteoppskrift gir deg grundig historiebakgrunn, detaljert mønsterdiagram, størrelse, strikkefasthet, valg av pinner, garn og oppskrift.

Antallet bevarte virkelig gamle votter er få. De eldste norske strikkede vottene som er bevart, finner du på Røros, datert 1772. Votter var en typisk kjærestegave før i tiden.

Nina Granlund Sæther har lang fartstid som strikkedesigner og har massevis av kunnskap om norske håndarbeidstradisjoner, blant annet fra tiden som redaktør for Norsk Husflid. I arbeidet med denne boken har hun reist rundt til museer rundt om i Norges land og samlet på gamle vottemønstre. I boken finner du oppskrifter på de gamle vottene, tilpasset dagens garn og utstyr, i tillegg til spennende historier om vottenes opprinnelse og bruk. Forfatteren har også latt seg inspirere til å designe flere egne vakre votter, med utgangspunkt i norsk historie og strikketradisjon.

Til toppen