Hva er døden (Heftet)

Serie: Hva er 71

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 152
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Hva er
Serienummer: 71
ISBN/EAN: 9788215042718
Omtale Hva er døden
«hva er DØDEN» vil få deg til å tenke nye tanker om både livet og livets slutt.

Døden er et mysterium. Vi vet vi skal dø, men ikke når og hvordan. Vi vet heller ikke hva som skjer når vi dør. Forfatterne hevder at døden har gjennomgått en sekularisering som åpner opp nye problemstillinger. Hvordan skal døden håndteres? Er vi dømt til å leve med dødsangst? Og kan døden være positiv? Boken innbyr til filosofisk refleksjon, og benytter dessuten historie, sosiologi og medisin til å gi ulike perspektiver på døden.


«[V]i trenger eksempler på at døden er en del av livet. Om vi ikke akkurat begynner med offentlige dødsleier igjen, kunne vi i det minste øve oss på å snakke om døden oftere. Slik sett er denne lille boka en utmerket begynnelse.» Kjetil Røed, Dagsavisen.

«Denne lille boken på 152 sider gir oss en enkel og rask innføring i et emne alle bør interessere seg for, fordi døden angår oss alle uansett hvem vi er.» Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no.

«Fagfilosofene Gamlund og Solberg er, som vi kan forvente, godt oppdatert på de viktigste linjene innen 'dødsforskningen'. Her skal de også ha skryt for evnen de har til å videreformidle forskningen til de mange teoretikerne vi møter i den kompakte fremstillingen.» Endre Ugelstad Aas, Universitas.

«Vi trenger å bli opplyst om de problemstillinger som knytter seg til lidelse og død, og da er denne boken en utmerket introduksjon til å tenke rundt døden.» Einar Hafsahl, Fysioterapeuten.

«Det er bare å slå fast at denne boka angår oss. Alle. Det eneste som er helt sikkert, er at vi skal dø. Boka er også lett å lese med interessante eksempler og perspektiver.» Norunn Kosberg, Fri Tanke.

Til toppen

Andre utgaver

Hva er døden
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Espen Gamlund og Carl Tollef Solberg:

Bøker i serien