Hva er funksjonshemming (Heftet)

Serie: Hva er 36

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 141
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Hva er
Serienummer: 36
ISBN/EAN: 9788215014227
Omtale Hva er funksjonshemming
hva er FUNKSJONSHEMMING tar opp sentrale spørsmål innenfor forskning, politikk og forståelse av funksjonshemming.
Boka handler om hvordan samfunnet møter personer med nedsatt funksjonsevne. Utgangspunktet er at vi må se ut over individets funksjonsvansker for å forstå funksjonshemming. Det legges vekt på hvordan menneskeskapte omgivelser funksjonshemmer når samfunnet bygges uten at det tas tilstrekkelig hensyn til menneskelig variasjon.

Tøssebro går inn i den prinsipielle debatten om hva funksjonshemming er på bred basis. Han drøfter spørsmål rundt kategorisering og forestillinger og viser betydningen av disse i et historisk lys. Mye av forskningen om funksjonshemming er praktisk orientert og rettet mot forholdet mellom politiske idealer og der politikken "treffer bakken"; i hverdagen til funksjonshemmede. Det gjør spørsmål rundt inkludering, ekskludering og marginalisering sentrale. I denne boka diskuteres både lange linjer, slik som institusjonenes vekst og fall, og mer dagsaktuelle spørsmål rundt betingelser for deltakelse i hverdagsliv, skole og arbeid.

Avslutningsvis drøftes de nyere trendene i politikken på feltet, slik som vern mot diskriminering og tiltak for å gjøre samfunnet mer tilgjengelig ved universell utforming og offentlige krav til transportmidler, nettsteder, bygninger.
___________

«Boken gir det historiske og sosiale bakteppe som preger arbeidet med funksjonshemmedes rettigheter, og viktige perspektiver på helsepolitikk, velferdsdebatt, menneskerettigheter og diskriminering. Anbefales!» Sven Conradi og Svend Rand-Hendriksen i Tidsskrift for Den norske legeforening

Til toppen

Andre utgaver

Hva er funksjonshemning
Bokmål Ebok 2013
Hva er funksjonshemming
Bokmål Heftet 2021
Bøker i serien