Hva er grunnen til at noen lykkes - og andre ikke? (Heftet)

vær tro mot deg selv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 235
Forlag: Camillo Løken
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299846455
Omtale Hva er grunnen til at noen lykkes - og andre ikke?
«Om du tror du kan eller tror du ikke kan så har du rett» - Henry Ford

«Nei, det går ikke», sier stemmen i hodet. «Dette har du jo prøvd så mange ganger før uten å lykkes. Hvorfor skulle det gå nå? Glem det. Du er ikke sterk nok, god nok, flink nok. Hva er det du egentlig innbiller deg?»

Forskning viser at mange av våre daglige tanker er negative. Vi setter oss mål, gjør noen tapre forsøk, står på en stund, men så kaster vi inn håndkle og gir opp. Den lille stemmen inni oss har en ubehagelig styrke når det gjelder å holde oss tilbake.

Hva er da grunnen til at noen lykkes og andre ikke? Har de som lykkes en medfødt iboende positivitet? Er det genetisk? Eller er det rett og slett godt gammeldags hardt arbeid i form av stå-på-vilje, utholdenhet og sterk selvdisiplin i kombinasjon med litt flaks og tilfeldigheter?

Hva om det ligger helt andre mekanismer bak det å lykkes? Kanskje det faktisk er slik at alle i utgangspunktet kan klare å oppnå det de ønsker i livet, men har blitt stoppet av 400 års indoktrinerte begrensninger om hva som egentlig er mulig? Dette er sentrale spørsmål som boken tar opp og gir svar på.

Forfatteren har intervjuet forskjellige mennesker om hva det vil si å lykkes. I boken får leseren et innblikk i hva mennesker som filmregissør Harald Zwart, forfatter Anne Lene Lie, skuespiller Dennis Storhøi, kunstner Vebjørn Sand, låtskriver Lars Kilevold, skuespiller Mia Gundersen, gründer og talerør for rusavhengige Mona Eieland, forretningsmann og milliardær Kristian Adolfsen og den 90 år gamle gledessprederen Alf Hauge mener om hva det vil si å lykkes og hva som må til.

"En av de beste bøkene jeg har lest! Dette er også en bok som passer bra for alle! Uansett hvor man er i livet. Hvis du skal lese EN bok i år, bør det være denne!"
- Elin Børli Jenssen

Til toppen

Flere bøker av Camillo Løken: