Hva er ledelse (Heftet)

Serie: Hva er 44

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 146
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Hva er
Serienummer: 44
ISBN/EAN: 9788215005522
Omtale Hva er ledelse
Det er neppe noe som er så lett å snakke om og så vanskelig å få til i praksis som ledelse.
"hva er LEDELSE" er en intelligent og velformulert bok om et allestedsnærværende fenomen. Forfatteren kommer med noen provokasjoner og inviterer til ettertanke. Leseren får både økt forståelse for fenomenet ledelse og også større forutsetninger for å lykkes med ledelse i praksis. Her finnes ikke ledelsesaforismer slik lederguruene presenterer, men ledelse sett fra et praktisk, nøkternt og kritisk perspektiv.

Sagt om boken:
«Det hender jeg leser bøker som gir meg en spontan trang til å misjonere. Pakke kofferten full av akkurat denne boka og reise rundt. Smugle boka inn i miljøer hvor den ses på som brennbart materiale og etablere små grupper av troende. Nylig fikk jeg denne lysten til å spre et klokt budskap. I boken "hva er LEDELSE", settes det ene skapet etter det andre på plass av forfatteren, Jan Ketil Arnulf. [...] Den bør ligge på ethvert nattbord. Eller kanskje ikke? Det ville ha større effekt om den i tillegg dannet studiesirkler hvor temaene i boken ble drøftet i virksomheter over det ganske land. [...] Med "hva er LEDELSE" i bunnen, står du bedre rustet i alle debattene om ledelse fremover - og med et forskningsbasert utgangspunkt. Fri for floskler, ingen oppskrift og i tillegg er den tankevekkende.»
Beate Karlsen (AFF/ NHH) i Dagens Næringsliv, 29.10.12

«Arnulfs analysar av leiarrolla er høgst relevante for forståinga av det norske samfunnet i 2012. Han går mykje djupare inn i gode og dårlege trekk ved leiing enn kva dagspressas gjer i analysane av leiarstilen til ein Mark Zuckerberg eller Petter Stordalen. Eg tilrår boka varmt til alle som følgjer utviklinga av politikk og samfunnsliv.»
Professor Lars Nyre i Forskerforum

«Balsam för en trött skolledares själ»
Eva-Stina Sundén i Skolledaren

«Jan Ketil Arnulfs bok med den veldig selvforklarende tittelen "Hva er ledelse?" er i grunnen en veldig lavmælt bok som ikke gir inntrykk av å ha funnet ut noe helt nytt. Det er derfor den er verdt å lese. [...] "Hva er ledelse?" er lettlest uten av det går på bekostning av seriøsiteten og den forskningsbaserte kjernen. Det gjør den til et godt sted å starte hvis man er opptatt av å få mer kunnskap om hva forskningen sier om hvordan god ledelse ser ut.»
Paul Chaffey, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet og tidl. adm.dir. i NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter Abelia, på Chaffeys blogg

Til toppen

Andre utgaver

A brief introduction to leadership
Engelsk Heftet 2014
Hva er ledelse
Bokmål Heftet 2020
Hva er ledelse
Bokmål Ebok 2020
A brief introduction to leadership
Bokmål Ebok 2021
Hva er ledelse
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Jan Ketil Arnulf:

Bøker i serien