Hvordan tenke langsiktig (Heftet)

i en kortsiktig verden

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 343
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
Originaltittel: The good ancestor
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788282262644
Omtale Hvordan tenke langsiktig
Vi lever i en tid der det som skjer her og nå dominerer fullstendig, drevet frem av nyheter hele døgnet hele uken, den siste twitter-meldingen og kjøp nå-knappen. Når en slik desperat kortsiktighet er utgangspunktet for kriser i samtiden - fra klimaendring til global pandemi - vokser behovet for langsiktig tenking. Men hva er det? Har det noensinne fungert? Og kan vi i det hele tatt klare det?

I Hvordan tenke langsiktig fordyper den ledende samfunnsfilosofen Roman Krznaric seg i historien og i menneskesinnet for å vise at vi at menneskeheten alltid har hatt en iboende evne til å planlegge for kommende slekter. Vi har gjennomføre tiltak som vil gi ringvirkninger i mange tiår, århundrer eller til og med årtusener fremover, fra pyramidene til det offentlige helsevesenet.

Hvordan tenke langsiktig presenterer seks metoder vi alle kan bruke for å utvide vår personlige tidshorisont og planlegge for ufødte generasjoner, blant annet gjennom såkalt «katedraltenkning». Krznaric presenterer inspirerende eksempler på «tidsrebeller», mennesker som gir oss en ny tilnærming til demokrati, kultur og økonomi slik at vi alle får mulighet til å bli gode forfedre og kan skape en bedre fremtid.

Boken er oversatt av Rune R. Moen.

«Den viktigste årsaken til at det skjer så lite, er øyeblikkets tyranni: Politikerne tenker på neste valg, kapitalistene på årsregnskapet, og du og jeg er mest opptatt av neste avdrag eller ferieplanene. Krznaric bok er det beste jeg har lest om tid på mange år, og han forklarer hvorfor vi må, og hvordan vi kan, tenke og handle langsiktig.» Thomas Hylland Eriksen

«Det er en lettlest og engasjerende bok. Velskrevet, veloverveid og lærerik. Vil du ha noe å snakke om med venner over en søndagsmiddagen, her er et sted å starte.» - Andreas Klemsdal, Finansavisen

«Hvordan tenke langsiktig er full av åpenbaringer for alle som bryr seg om arven de etterlater seg. Dette er boken våre barns barn vil takke oss for å ha lest. »

Til toppen

Andre utgaver

Hvordan tenke langsiktig
Bokmål Innbundet 2021