I menns minne = Living memories (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 250
Forlag: Utenfor allfarvei
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Engelsk
ISBN/EAN: 9788293688105
Omtale I menns minne = Living memories
I menns minne er ikke «en nordnorsk fortelling om havet». I menns minne er en fortelling om liv langs kysten i flere generasjoner. Og Norge har verdens lengste kyst, så denne boka strekker seg langt.

I menns minne kan ses på som en kunstbok, eller en fotobok. Det er en vakker og poetisk bok. De norske tekstene er på ramsalt Lofotdialekt, men alle tekstene er også oversatt til engelsk - som kanskje også kan være en lesestøtte for norske lesere.

I menns minne gir et nært møte med seks menn. Vi møter dem i den nå nedlagte fiskerihavna på Kleivan. Boka er basert på samtaler og fotografering gjennom de ti siste årene.

Mennene forteller om sitt liv og virke som fiskere i Lofoten. I løpet av de siste tiårene har ny teknologi, og omstrukturering av fiskeriene, ført til at deres minner ikke lenger har noen mening. Deres erindringer er langt på vei historie.

Tekstene og fotografiene i denne boka inviterer dem som gjenkjenner kystens historie, til å assosiere hendelser og kunnskap, følelser og drømmer, minner og erindringer fra barndom, ungdom og voksenliv.

Til toppen