I statleg teneste (Innbundet)

liv og lagnad for ein vidtfarande mann

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 31
Forlag: Kolofon
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788230022108
Omtale I statleg teneste
Mange trur kanskje at i statleg teneste blir yrkeslivet kjedeleg. Mi røynsle er det motsette. Frå eg tok til som elev på Postskulen i 1951 til pensjonering som ekspedisjonssjef i departement 50 år seinare, har eg opplevd yrkeslivet som givande og spennande. Det er blitt teneste i Finansdepartementet, Helsedirektoratet og Sosial- og helsepartementet. Dessutan har eg med permisjon arbeidd utanlands - OECD i Paris, Finansdepartementet i Tanzania og den norske EU-delegasjonen i Brüssel. Det har blitt fleire oppdrag for Europarådet og FN-organisasjonar.

Teneste-reiser i inn- og utland har vore ein viktig del av jobben. Også private reiseopplevinger er skildra i denne boka. Til slutt i boka er skissert visse politiske vurderingar etter eit langt liv i teneste for fellesskapet.

Alfred Kvalheim er samfunnsøkonom. Han gjorde teneste i Finansdepartementet og Sosial- og helsedepartementet frå 1964 til 2002, omlag 20 år i stilling som ekspedisjonssjef.

Alfred Kvalheim har i periodar hatt arbeidsoppdrag i OECD (1965-67), Finansdepartementet i Tanzania (1970-72) og Norges EU-delegasjon i Brüssel (1993-96).

Til toppen