Forfatter: , , , , , , , , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 379
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202196943
Omtale Innføring i telekommunikasjonsrett
Telekommunikasjonsretten omfatter blant annet alle typer teletjenester, Internett, forholdet mellom kunde og operatør, mellom staten og operatør og mellom operatørene. Rettsområdet berører kontraktsrett, konkurranserett, forvaltningsrett, EØS-rett, strafferett, immaterialrett og personvern. I tillegg til disse allmenne feltene, tar boken også opp spesielle emner som samtrafikk og teleloven av 1995.

Boken er en utmerket begynnelse for den som ønsker kjennskap til det juridiske rammeverket for det nye telemarkedet. Med sitt kapittel om telekommunikasjonsteknologi åpner boken dette rettsområdet for fagfolk uten spesiell kjennskap til teknologien. Og med sin oversikt og sine drøftelser av sentrale rettsspørsmål er boken et nødvendig hjelpemiddel for advokater i bransjen, domstoler og forvaltning.

Bokens bidragsytere er Jon Bing, Nils Kristian Einstabland, Andreas Galtung, Beate Jacobsen, Børge Krogsrud, Sverre Lilleng, Katinka Mahieu, Arne Moland, Brynjar Mørkved, Trygve Norum, Leif-Henrik Rønnevig, Håkon Styri og Frode Sæter.


Til toppen