Innsirkling 3 (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 474
Forlag: Aschehoug
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788203357688
Omtale Innsirkling 3
Siden 2007 har norske lesere stilt seg ett spørsmål: Hvem er David? Med "Innsirkling 3" nærmer vi oss et svar.

Marius skal gifte seg med Julie, men set alt på spel. Han sender eit brev til David, som har mista hukommelsen, der han avslører ei hending som har fått store konsekvensar for dei begge. Davids ekskjærast Susanne kjenner seg svikta av David, og tar eit oppgjer med han og si eiga fortid i brevs form. I denne boka møter vi også David sjølv, nokre sommardagar i 2006 og på kontoret til psykiateren han går til.

Med "Innsirkling 3" er eit storverk i norsk litteratur fullført. I tre bøker har Carl Frode Tiller sirkla inn ein mann som ikkje veit kven han er, og dei som har skrive til han. Gjennom ei rekke røntgenblikk på det psykologiske spelet mellom menneske, på ulike tiår og miljø, har Tiller skapt eit usedvanleg rikt og komplekst eventyr om det moderne Norge. Den siste brikka gir ikkje berre svaret - den vil også snu opp ned på alt du trudde du visste om David.

"Innsirkling 3" var nominert til Bokhandlerprisen og er nominert til Bokbloggerprisen 2014.

Til toppen

Den beste norske romantrilogien på 60 år
Adresseavisen

Andre utgaver

Innsirkling 3
Nynorsk Ebok 2014
Innsirkling 3
Nynorsk Heftet 2015
Innsirkling 3
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2014
Anmeldelser Innsirkling 3

«Carl Frode Tillers Innsirkling-trilogi vil uten tvil bli stående som en av de mest presise tidsskildringene av den norske virkeligheten de siste 20 årene.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Kronen på verket. Den beste norske romantrilogien på 60 år er endelig fullbrakt.»
Adresseavisen

«Med Innsirkling 3 befester Carl Frode Tiller stillingen som troverdig, men uforutsigbar realist, som ikke hviler komfortabelt i en selvtilfreds romanform. Bokhøsten er såvidt i gang, men denne romane peker seg ut som en av årets beste norsk.»
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Når Carl Frode Tiller nå avslutter "Innsirkling"-trilogien, gjør han det på en måte som bekrefter hans posisjon som norsk skjønnlitteraturs fremste menneskekjenner. Tillers blikk for alt det ubehagelige og vonde som oppstår mellom oss, er røntgenpresist."
Eskil Skjeldal, Vårt Land

"Om kor vanskeleg det er å kvile i kjærleik. Kor freistande det er å teste kjærleiken, og kor farleg. Det er ein roman om kommunikasjon og forhold mellom menneske. Om psykiatri som fag, om oljerikdom og familiefeidar. Ein roman rik på referansar til andre bøker, høg- og popkulturelle fenomen, elegant ispeidd tids- og klassemarkørar som TV-program, reisemål og matrettar, utan at det følest overlessa. Til det skriv Tiller for godt, med djup psykologisk innsikt. «Innsirkling» forsvarer den plassen verket allereie er tildelt i kanon over nyare norsk litteratur. 
Sirkelen er slutta. På meisterleg vis."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen 

"Det er denne granskinga av det som skjer i og mellom folk som gjer «Innsirkling» til eit stort verk det er verd å bruke tid på. Det breie bildet av Noreg gjennom portrett av ei heterogen gruppe som spenner frå taterguten til fiskeoppdrettaren og jappen, er godt sett og godt skildra."
Marta Norheim, NRK

"... en bok som, sett i sammenheng med forfatterskapet som sådan, både overrasker og fungerer som en helt selvfølgelig avslutning på et ruvende romanverkAnne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Nettet snører seg i 'Innsirkling 3' sammen på imponerende vis."
Ane Farethås, Morgenbladet

"Carl Frode Tiller leverer ein imponerande mangfaldig analyse av maktspel og identitetsdanning i vår tid og stadfestar posisjonen som ein av våre fremste forfattarar." 
Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid 

"Med nokre enkle og solide grep lukkast Tiller med å avslutte og til ein viss grad forløyse historia om David."
Runa Kvalsund, Ny Tid

"... et enestående verk, en viktig kilde til innsikt i hvordan unge og eldre mennesker tenkte og følte midt i Norge omkring årtusenskiftet." 
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Fremfor alt er det et originalt romanprosjekt som ikke har sitt like i den norske litteraturflora."
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

"Wow! Carl Frode Tiller fullfører den mest gjennomførte og originale romantrilogien på lenge (...) så imponerende at du ikke kan gå glipp av den."
Anette Os, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Underveis i lesningen føler man at det er noe å lære her, noe som er direkte overførbart på sitt eget liv, fordi Tillers blikk på de sosiale mekanismene oppleves så sant. Jeg føler meg sett av bøkene. Og jeg føler at jeg ser andre bedre: Se så store problemer vi har med å si hva vi ønsker oss og hva vi vil. Se menneskene. Som de strever. Hvor såre de er, der de beveger seg klossete rundt i verden."
Karin Haugen, Vinduet
 

Til toppen