Isbjørngåten (Innbundet)

Serie: K2 og Patricia 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202595555
Omtale Isbjørngåten

Fredag 18. mai 1973 forsvinner 16-årige Jørgen Magnus Kvamme sporløst på vei hjem fra skolen. Hans enslige mor melder ham savnet få timer senere, og førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen blir til egen overraskelse straks satt på saken. Den får en ny dimensjon når K2 får vite at det har vært holdt strengt hemmelig hvem guttens far er – den mektige forretningsmannen Bjørn Christopher Fabricius, en folkesky gammel kjempe som er kjent under tilnavnet Isbjørnen. Samtidig støter K2 på et uløst og 40 år gammelt mysterium, siden Fabricius’ eldste sønn i 1933 ble kidnappet fra sitt barneværelse og aldri er kommet til rette. 

Det står snart klart at motivet for kidnappingen må søkes et eller annet sted i hans fars lange og konfliktfylte livsløp. Den store gåten blir hvor i livet til Isbjørnen man skal finne den fienden som nå, mange år senere, har iverksatt en hevnaksjon mot hans barn.

Mellom K2 og hans rådgiver Patricia Borchmann har det vært kjølig de siste månedene. Men etter hvert blir K2 nødt til å oppsøke den lynskarpe og spydige unge kvinnen igjen. Uten henne står han bom fast i en uvanlig komplisert etterforskning. Og for hver time Jørgen Magnus er borte, svinner håpet om å finne ham i live.

Hans Olav Lahlum er med Isbjørngåten tilbake med sin åttende roman i den historiske krimromanserien om K2 og Patricia. Denne gangen med et nervepirrende og storslått krimdrama som samtidig også blir en tankevekkende familiehistorie.

Til toppen

Romanen er til tider nervepirrende og den er vanskelig å legge fra seg. Her er det driv og spenning fra første til siste side.
Tvedestrandsposten

Andre utgaver

Isbjørngåten
Bokmål Ebok 2018
Isbjørngåten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Isbjørngåten
Bokmål Lydbok-CD 2018
Isbjørngåten
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Anmeldelser Isbjørngåten

Romanen er til tider nervepirrende og den er vanskelig å legge fra seg. Her er det driv og spenning fra første til siste side.
Terningkast 6 Tvedestrandsposten


På plussida kjem også at forfattaren, utan at det på nokon måte kjennest påtrengande, viser sosialt engasjement. Lahlum er dessutan ein dyktig krimlitterær handverkar. Spenningsnivået er høgt nok til at det kan kjennast vanskeleg å legge boka frå seg før ho er ferdiglesen. Forfattaren held korta tett til brystet, og greidde fleire gonger å lure meg til å tru at eg hadde funne kidnapparen. At eg blei svært overraska når avklåringa kom, er også eit pluss.
Terningkast 5 Fædrelandsvennen

Til toppen

Bøker i serien