Islam (Heftet)

sannheten om Muhammed og hans religion

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 255
Forlag: Resett forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269180374
Omtale Islam
Islam er den yngste av de store verdensreligionene. De utgjør om lag 1,8 milliarder mennesker. Kun antallet kristne er større. Men det er grunn til å anta at antallet dypt troende, til forskjell fra de som bare tilhører en religion i navnet, er større i islam. Islam er en religion som har bitt seg fast i sine tilhengeres sinn i større grad enn andre religioner. Det er også en religion som har bevart mer av sin opprinnelige form enn de andre store religionene.

Boken gir en usminket, men også et unikt analytisk perspektiv på islam, muslimer og profeten Muhammed. Hvem var dette «Allahs sendebud»? Hvordan fikk han tilhengere, og hvorfor vant de kriger og oppslutning?

Shurika Hansen er født i Mogadishu, Somalia i 1984. Hun kom til Norge i 1996. Hun ble oppdratt som muslim og gikk på koranskole i Somalia og i Skien. Etter hvert fant hun det umulig å tro og kom ut som eks-muslim da hun var tidlig i trettiårsalderen. Hun har bachelorgrad, har jobbet som tolk og i flere organisasjoner rettet mot integrering i Norge. I 2020 kom hun ut med selvbiografien Min kamp for frihet - og kjærlighet til Norge. Hun er journalist og kommentator i Resett.

Helge Lurås (f. 1970) er redaktør i nettavisen Resett. Han er siviløkonom og cand.mag. Lurås har jobbet for Etterretningstjenesten, vært i mange utenlandsoperasjoner for Forsvaret og var ansatt i Norsk utenrikspolitisk institutt. Han har bodd i og jobbet med ulike muslimske land. Lurås har skrevet flere bøker.

Til toppen

Flere bøker av Shurika Hansen og Helge Lurås: