Islams forfalne hus (Heftet)

om krisen i den islamske verden

Forfatter:

Øystein Nord (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 229
Forlag: Document forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Het vervallen huis van de islam
Oversatt av: Nord, Øystein
ISBN/EAN: 9788275192392
Omtale Islams forfalne hus
Verdens muslimske land preges stadig mer av krig, terror, ufrihet og fattigdom. Samtidig skaper masseinnvandringen av muslimer til Vesten konflikter. Det går en linje mellom de to fenomenene, fastslår Ruud Koopmans: I begge tilfeller skyldes problemene islam, og da særlig fundamentalistisk islam, som har økt kraftig de siste tiårene.

I «Islams forfalne hus» presenterer den høyt respekterte nederlandske sosiologen, som er professor ved Humboldt-universitetet i Berlin, omfattende dokumentasjon, og konklusjonen er krystallklar: Grunnen til volden, ufriheten og stagnasjonen i islamske samfunn og miljøer er islam selv.

For vestlige land med store muslimske innvandrerbefolkninger er islams kilde til problemene en livsviktig innsikt, som også er ubehagelig - og potensielt farlig: Under den rådende flerkulturelle ideologien er det en uskreven regel at man ikke provoserer islam ved å nevne dens mørke sider.

Men Koopmans klarer ikke å stille seg likegyldig til alle menneskene som undertrykkes i islam. Forfatteren tror ikke at situasjonen er uten håp, men mener at et oppgjør med fundamentalismen er presserende nødvendig.

Til toppen