Jan Freuchen (Innbundet)

Columna transatlantica

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 170
Illustratør: Dahl, Guri
Forlag: Press
Språk: Flerspråklig , Bokmål , Nynorsk / Engelsk
Oversatt av: Bawer, Bruce og Grande, John
ISBN/EAN: 9788232800452
Omtale Jan Freuchen
Nasjonale turistveger er et landsomfattende prosjekt som skal utvikle 18 veistrekninger gjennom de vakreste og mest dramatiske landskapsrommene i Norge. Dyktige og dristige arkitekter er invitert til å utforme rasteplasser og utkikkspunkter, attraksjoner som allerede har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Alle strekninger skal stå ferdig ca. 2023.

Til hvert av prosjektene skal det realiseres et kunstverk og en tilhørende bok. Høsten 2012 ble verket DEN (Hiet) av den amerikanske kunstneren Mark Dion åpnet på Aurlandsfjellet. Senere samme høst ble tvillingprosjektet Rock On Top Of Another Rock, av de sveitsiske kunstnerne Finschli & Weiss, åpnet på henholdsvis Valdresflya og Kensington Gardens i London.


Våren 2015 åpner strekningen på Atlanterhavsvegen, der den norske kunstneren Jan Freuchen har laget verket Columna Transatlantica. Prosjektet er blant annet inspirert av antikkens former og materialer, og består av utskårede elementer i italiensk marmor, plassert ut i naturlandskapet på Vevang. Forfatteren og dikteren Øyvind Rimbereid er en av bidragsyterne i boken om prosjektet, som også lanseres internasjonalt.

Til toppen