Jeg skal tordne (Innbundet)

Forfatter:

Per Qvale (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jag skall dundra
Oversatt av: Qvale, Per
ISBN/EAN: 9788202261504
Omtale Jeg skal tordne

Spennende roman fra svensk historie

Fenrik Sundman har nettopp sluttet seg til den svenske hærens leir i Polen, år 1706. En tropp på 13 mann stopper ved et gods der bryllupsforberedelser er i gang. Det som begynner som rolige forhandlinger, utvikler seg til et mareritt når plutselig kaptein Sparre blir skutt og drept. Svenskene beleirer godset samtidig som polske tropper gjør seg klare til angrep.Jeg skal tordne er høydramatisk skildring av krigens dynamikk, der maktkampen mellom to unge fenriker som tar over etter kapteinenes død, utspilles parallelt med trusselen fra den angripende polske fienden.

Peter Englund er historiker og forfatter. Han har skrevet en rekke populærvitenskapelige historiebøker og flere av hans essaysamlinger finnes på norsk. Han er medlem i Svenska Akademien som blant annet deler ut Nobelprisen i litteratur.

Kristian Petri er forfatter, journalist, regissør og manusforfatter.


”Forfatterne lykkes i å løfte frem historiens betydning og engasjerer sine lesere til å innse at scenene som spilles opp er de samme forferdelige som alltid har funnets og som ennå finnes, f.eks under krigen i tidligere Jugoslavia og dagens krig i Irak. Med Jeg skal tordne viser Peter Englund nok en gang at han er en mester i fortidens landskap.”
Björn Höglund, Sundsvalls Tidning

Til toppen

Flere bøker av Peter Englund: