Jesus av Tor Åge Bringsværd (Ebok)
Ebok

Jesus (Ebok)

en mytisk biografi

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.61 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243008557
Omtale Jesus
Det er skrevet mange bøker om «Den historiske Jesus» som forsøker å finne svar på om han virkelig har levd. I verdslige kildeskrifter finnes han rett og slett ikke. Men utallige forfattere har likevel forsøkt å sette ham inn i en større sammenheng ut fra det vi vet om kultur og dagligliv i det som skal ha vært hans samtid. Dette er ikke en slik bok.

I stedet for å lete etter historiske fragmenter konsentrerer Tor Åge Bringsværd seg om det fantastiske og mytiske ved Jesusskikkelsen - det poetiske og det kuriøse, slik vi finner ham beskrevet i kjetterskrifter, forkastede eller glemte evangelier, eventyr og folkelig tradisjon.

Bringsværd forteller om da Jesus var i England og India, om hvordan han ble født i en hule, og om hvordan han som guttunge fant på de mest grusomme sprell for å hevne seg på sine jevnaldrende.

Tor Åge Bringsværd er en av Norges mest folkekjære forfattere og har vunnet en rekke priser for sine romaner, skuespill, novellesamlinger, barnebøker og tegneserier.
Han er født 1939 i Skien, ble cand. mag. i 1968 og debuterte som forfatter i 1967.
De siste tyve årene har han holdt til i Hølen - den lille hemmelige landsbyen i Vestby kommune. Her bor han ved bredden av Såna sammen med kone og katt.

Til toppen

Andre utgaver

Jesus
Bokmål Innbundet 2013

Flere bøker av Tor Åge Bringsværd: