Jotunheimen (Innbundet)

naturen, opplevelsene, historien

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 304
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204105196
Omtale Jotunheimen

Dette praktverket viser alt Jotunheimen har å by på: landskap, kultur, flora, fauna og geologi.

Her er nyttig informasjon og gode turtips. Det mektige høyfjellsmassivet er Norges mest besøkte fjellområde. Boka viser de brede dalene med sjøer og slyngende elvedrag og dype kløfter med fosser og stryk omgitt av bredekte tinder. På én dag kan fjellvandreren gå fra storvokst furuskog, gjennom frodige lier og over vindblåste heier opp til brekanten der issoleien markerer grensen for alt liv.

Norsk fjellvandring ble født her, og her sto Den Norske Turistforenings vugge. En tradisjon ble skapt, og med den en livsstil som tiltrekker seg stadig nye fjellvandrere. Jotunheimens kulturhistorie er rik, og både forfattere, kunstmalere og komponister har hentet inspirasjon her.

Boka er illustrert med gode kart og storslagne bilder fra fjellfotografer av internasjonalt format.

Til toppen

Flere bøker av Leif Ryvarden:

Om forfatter Leif Ryvarden

Leif Ryvarden er født i 1935 og er utdannet både som siv. ing NTH og cand. real. ved Universitet i Oslo. Han har hele livet vært interessert i natur og friluftsliv og har vært medlem av Den Norske Turistforeningens styre i 12 år, og medlem av redaksjonskomiteen for Fjell og Vidde i over 20 år. Han har skrevet svært mange artikler og bøker om norsk natur og dessuten vært med i flere TV- og radioprogrammer om friluftsliv og natur generelt. Han har vært biologiprofessor ved Universitetet i Oslo, og drevet feltarbeid og undervist i over 80 land med særlig vekt på den tropiske sonen. Han er æresdoktor ved Universitetet i Göteborg og æresmedlem av flere større utenlandske biologiske foreninger.

Ryvarden har arbeidet spesielt med naturopplysning for barn både i form av bøker og på TV. Han har laget TV-serien "Året rundt i skog og mark", og har avsluttet siste bind i 11-bindsverket "Norsk Naturleksikon for barn".

For sitt populærvitenskapelige arbeid har Leif Ryvarden mottatt flere priser, blant annet Universitetets populærvitenskapelige pris.

Til toppen