Journalisten og morderen (Innbundet)

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 164
Forlag: Fanfare
Språk: Bokmål
Originaltittel: The journalist and the murderer
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788293509462
Omtale Journalisten og morderen
«Enhver journalist som ikke er for dum eller for selvopptatt til å bry seg om hva som foregår, vet at det han gjør, er moralsk uforsvarlig.»

Med denne legendariske åpningssetningen forandret Janet Malcolm amerikansk journalistikk.

"Journalisten og morderen" tar for seg relasjonen mellom journalist og intervjuobjekt, gjennom en særegen sak hvor relasjonen ble trukket for retten. Saksøkeren var den drapsdømte, Princeton-utdannede legen Jeffrey MacDonald. Den tiltalte var journalisten og forfatteren Joe McGinness. Anklagen gikk ut på at McGinness hadde skaffet seg tilgang til MacDonald, til venner, familie og hele forsvarsteamet hans, ved å innynde seg hos den drapstiltalte og late som om han var en venn. Men boken han skrev, var et karakterdrap. MacDonald følte seg forrådt - et synspunkt han til slutt skulle vinne frem med i retten.

"Journalisten og morderen" ble utgitt i 1990, men er fremdeles, den dag i dag, standardpensum i USA. Med drivet til en true crime, og med unik analytisk presisjon, gir boken en ultimat innføring i den av og til så tragiske relasjonen mellom den som skriver og den det skrives om.

Oversatt til norsk av Alexander Leborg. Med forord av Karin Haugen.

Til toppen

Andre utgaver

Journalisten og morderen
Bokmål Ebok 2021