Journalistikk (Heftet)

en innføring

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 363
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205430044
Omtale Journalistikk
Boka er en innføring for journaliststudenter og andre som er interessert i god journalistikk.

Både journalistikken som fag og journalistrollen er i endring.Ny teknologi, nye formidlingsplattformer og nye eier- og finansieringsstrukturer påvirker journalistikken. Det finnes likevel noen grunnleggende premisser og metoder som kjennetegner god journalistikk. Disse beskrives og diskuteres i denne boka.
Nyhetsjournalistikken er den tematiske kjernen i boka, fordi det å forstå og forvalte nyheter danner grunnlaget for alle journalistiske former. Metodene og problemstillingene som tas opp, bør derfor være relevante for alle journalister, på tvers av publiseringsplattformer og redaksjonelle profiler.
Boka har fire deler, som kan leses i rekkefølge, men som også er ment å kunne stå alene. I del 1 er nyhetsjournalistikk, nyhetskriterier og idéutvikling tema. Del 2 og 3 konsentrerer seg om de grunnleggende journalistiske metodene. Del 4 tar for seg ulike sider ved bearbeidingen av det journalistiske stoffet. Her behandles alt fra fortellerteknikker og formidlingsformer til fotojournalistikk, visuell presentasjon og det journalistiske språket.

Til toppen

Flere bøker av Brynjulf Handgaard, Anne Hege Simonsen og Steen Steensen: