Julemat (Innbundet)

Forfatter:

En julebok for alle generasjoner, med nøye forklaringer og lure løsninger fra Norges mest prisbelønte og velformulerte matformidler. Andreas Viestad gir deg også sine gode tips til planleggingen, slik at du kan kose deg med juleforberedelsene - helt uten stress og mas.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202450106
Kategori: Kokebøker og Mat og drikke
Omtale Julemat

Nå er tiden inne

Begynn nå og kos deg med alle forberedelsene, og unngå stress og mas. I boka inviterer Andreas Viestad deg inn på Geitemyra gård som er pyntet til jul lenge før lille julaften. Han gir deg mange gode råd og tips om oppskrifter på mat til sammenkomster i førjulstiden, på julaften, i romjulen og til nyttårsfesten.

Her får du alt servert i én bok. Han sier selv at han har ønsket å skrive en julebok som er gammeldags og moderne på samme tid. Han vil slå et slag for gamle oppskrifter og juletradisjoner som er for viktige til å gå i glemmeboken. Samtidig som han ønsker å introdusere nye måter å behandle julematen på - som for eksempel ribbe med italiensk vri eller pinnekjøttsalat med eple og selleri.

Som alltid er Andreas opptatt av å lage spennende retter av julens mengder av restemat. Dette er en bok du ikke bør gå glipp av. Følger du rådene fra Andreas, vil du oppleve en førjulstid med fred og kos og helt uten mas og stress.

Til toppen

Flere bøker av Andreas Viestad:

Utdrag

Tips til pinnekjøttet: Har du ikke tid til å legge pinnekjøttet i bløt, går det an å få et bra resultat ved å skylle det i rennende kaldt vann i 20 minutter, og deretter koke det i rikelig vann i 2-3 timer. Bytt vann et par ganger underveis.

Tips til ribbesteking: Mange oppskrifter sier at du skal dampe kjøttet i en times tid før du steker det. Det er langt bedre hvis du damper kjøttet (det vil si steker i ovnen med folie over) i mange timer, og så runder det av på høyere varme. Ribba skal ikke være "akkurat passe stekt", den skal være skikkelig gjennomstekt, nærmest syltet i sitt eget fett.  

Tips til steking av kalkun: Det kan være lurt å steke poteter og løk i langpanna under kalkunen. De blir bare bedre av å suge til seg stekesaftene. Ha dem i langpanna når det er omtrent halvannen time igjen av steketiden.

Tips til krumkakebaking: For å få til ekte krumkaker trenger du et krumkakejern med fint mønster og en kremmerhusformet krumkakepinne. Du kan lage en variant med en takke eller en stekepanne med slippbelegg og rulle det på en pinne - det blir like godt, men ikke like fint.

Tips til helstekt laks: Har du ikke fiskekjele, kan du tilberede laksen ved å langtidssteke i ovnen. Pakk fisken og krydder samt båter med sitron i folie og sett inn i stekeovn ved 200 grader. Etter 15 minutter, skru ned til 120 grader. Bak til kjernetemperaturen er 60 grader, det tar om lag 45 minutter. Skru av varmen og la kjøle ned.

Boken er vakkert gjennomillustrert med flotte bilder av fotograf Mette Randem!

Til toppen