Kaffeboka (Innbundet)

fra bønne til kopp

Forfatter:

Juliette Norsworthy (Illustratør) Lizzie Ballantyne (Illustratør) Christian Barnett (Illustratør) Grace Helmer (Illustratør) Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Illustratør: Norsworthy, Juliette , Ballantyne, Lizzie , Barnett, Christian og Helmer, Grace
Forlag: Pegasus
Språk: Bokmål
Originaltittel: The world atlas of coffee
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788244201650
Omtale Kaffeboka
Kaffe har aldri vært bedre, eller mer interessant, enn i dag, når produsentene har tilgang til flere kaffesorter og teknikker enn noen gang. Og kaffedrikkere har aldri hatt så mange muligheter og variasjoner - spesielt hvis de har forståelse for opprinnelsen og kvaliteten til hva de har i koppen.
Dyrking, høsting, brenning, brygging og vannkvalitet, påvirker smaken på den ferdige drikken. Den prisbelønte baristaen og kaffebrenneren James Hoffman ser nærmere på disse og andre avgjørende faktorer - forskjellige underarter, innvirkning av jordsmonn og lokalt klima, innhøsting og også hvordan kaffen blir brygget. I land for land - fra Australia til Afrika og Sør-Amerika - går han gjennom de viktigste kjennetegnene og gir også praktiske råd om hvordan man brygger utmerket kaffe hjemme.
For alle som ønsker en bedre forståelse av kaffe og dens fantastiske muligheter og smakrikdom, er dette en viktig og morsom bok, innholdsrik og med flotte illustrasjoner, kart og foto.

Til toppen