Katharina-koden (Innbundet)

kriminalroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 379
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205505643
Omtale Katharina-koden

To forsvunne kvinner. To uløste saker. I bok nummer tolv settes politietterforsker William Wisting på sitt livs prøve.

William Wisting. Politimann med samvittighet og ekte engasjement. Han glemmer aldri sakene som ikke lot seg løse. Cold cases. En av dem er Katharina-saken. Den 10. oktober for 24 år siden forsvant Katharina sporløst fra sitt hjem og ektemann Martin Haugen. Hun hadde forsvunnet en gang før. Da het hun Katharina Bauer, var 21 år, bodde i Østerrike, satte seg på motorsykkelen og endte ferden hos Martin i Norge. Hva skjedde andre gang hun forsvant? Lever hun fortsatt? Er det mulig å løse Katharina-koden?

Til toppen

Andre utgaver

Katharina-koden
Bokmål Ebok 2017
Katharina-koden
Bokmål Heftet 2018
Katharina-koden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Jørn Lier Horst:

Intervju

Jørn Lier Horst om å skrive: En ustoppelig lidenskap

Han holdt ut i nesten ti år. Jobbet dobbelt. Både som politimann og forfatter. I 2013 måtte han ta et valg. Det som startet som en hobby var blitt en ustoppelig lidenskap.

Han har lært håndverket på egen hånd. Det begynte med en såkalt cold case i 2004, boka het Nøkkelvitnet. Så kom åtte romaner på åtte år før han forsto at han måtte forlate et yrke han elsket. Et miljø han fortsatt savner. Det å være der det skjer. Nå løser han det på en helt annen måte. Ved hjelp av realistisk politikrim. Og leserne elsker det.

Stor skriveglede
– Det er faktisk sant, jeg får nesten dårlig samvittighet når jeg gjør noe annet enn å skrive på prosjektene mine. Gleden ved å skrive er stor, og selvsagt hjelper det at leserne vil ha det jeg leverer. Men jeg må prioritere hardt. Det sosiale taper i kampen mot skrivingen og familien, smiler Jørn Lier Horst når han forteller om sin store lidenskap. Mannen er svært målrettet, må vite.

Folkets forfatter
Det var politimann han ville bli. En sånn politimann som folk elsker. En Kurt Wallander. Kanskje fordi han kastet seg over Henning Mankells forfatterskap på Politihøgskolen. En etterforsker uten høye tanker om seg selv, og kjent for integritet og menneskelighet. Lier Horst var på god vei til å bli det selv, men så var det den litterære drømmen om William Wisting. En innertier av en drøm, er det lov å si i dag. Bøkene til Lier Horst leses av alle slags mennesker og folk i alle aldre. Han er rett og slett blitt folkets forfatter.

Basert på Kristin Juell Johannessen-saken
– Ideen om Katharina-koden er basert på saken om Kristin Juell Johannessen, som jeg etterforsket, og som det tok sytten år å løse, sier Lier Horst. I flere år holdt han kontakt med faren til Kristin, ikke minst for å fortelle at saken ikke var glemt. Lier Horst ville med Katharina-koden lage en realistisk, skjønnlitterær fremstilling av arbeidet med en eldre kriminalsak ved å bruke nye, moderne etterforskningsmetoder som infiltrasjon, avlytting og hemmelig overvåking.

Løgnens karakter
– Løgn og løgnens natur er et sentralt tema i Katharina-koden. Løgn er for så vidt noe vi alle driver med på et eller annet nivå, men hva skjer med et menneske når løgnen blir så sentral at du velger ensomheten? I Katharina-koden er det flere ensomme mennesker, og det er opptil leseren å finne ut hvem som er den store løgneren, sier Lier Horst, og legger til at Wisting også preges av ensomhet etter at hans kone døde for noen år siden. Kanskje trøster han seg med troen på at han som etterforsker kan bidra til å skape en bedre verden.

Erfaringen fra tiden i politiet har gjort Horst strukturert, og den setter ham i stand til å skrive autentisk. – Det er ingen fare for at jeg skal gå tom for ideer, sier Horst, og viser til en verden full av kriminalitet og urettferdighet. Så alt ligger til rette for at den populære forfatteren kan fortsette med det han liker aller best: Å skrive så godt som mulig – for folk flest.

Til toppen