Kims lek (Innbundet)

En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202479701
Omtale Kims lek

Påsken 1979 forsvinner en sørkoreaner i Sørkedalen utenfor Oslo. Sporene leder til Pyongyang og diktatoren Kim Il-sung.

Da buss nummer 169 når sin endestasjon i Sørkedalen ligger en bag igjen på en av seteradene. Den inneholder en helsetrøye, et fotoapparat, et ferdigskrevet postkort og et pass som tilhører en student ved navn Koh Sang-Moon. Sjåføren leverer bagen til hittegodskontoret, og saken forblir en trivialitet inntil Koh noen måneder senere, på uforklarlig vis, dukker opp i Pyongyang. Hvordan han havnet i Nord-Korea forble et mysterium. Etter Korea-krigens slutt var kidnappinger av sørkoreanere i utlandet, en av Kim Il-sungs viktigste propagandavåpen mot naboene i sør. Nordkoreanske myndigheter hevdet imidlertid Koh Sang-moon dro av egen fri vilje.

Journalist Sun Heidi Sæbø nøster opp historien til studenten som brakte det storpolitiske spillet mellom Nord- og Sør-Korea til det lille landet Norge. Hun finner en sørgende datter, en skandaleforfulgt ambassade, en mystisk japaner og en angrende avhopper. Ikke minst finner hun et splittet land og to diktatorers innbitte kamp om sannheten. For hva skjedde egentlig med Koh Sang-moon?

Til toppen

Andre utgaver

Kims lek
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Sun Heidi Sæbø:

Anmeldelser Kims lek

"[…] En fengslende thriller fra virkeligheten spekket med forunderlige hendelser og rystende historier om Nord-Korea, dets diplomater og eneveldige ledere, og om det kommunistiske fyrtårnets dragning på unge venstreradikale. […] Kims lek er en storpolitisk pageturner av beste sort. […] en veldokumentert og spennende thriller fra den kalde krigens bisarre virkelighet."
Marius Wulfsberg, Dagbladet

 

"Kims Lek er obligatorisk lesing for alle som er interessert i den koreanske halvøyas historie og Kim-dynastiets absurde beskaffenhet. 
[...] Dagbladjournalist Sun Heidi Sæbø har skrevet en høyst leseverdig bok om Nord-Korea til terningkast fem. Bokens fremste styrke ligger utvilsomt i at den er både lettlest og grundig."
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

Til toppen