Kjernekvadranten (Heftet)

en liten modell for stor selvinnsikt

Forfatter:

Marius Middelthon (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 206
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fancy meeting me here!
Oversatt av: Middelthon, Marius
ISBN/EAN: 9788283840261
Omtale Kjernekvadranten
Kjernekvadranten er en enkel modell som ble utviklet av Daniel Ofman på 1990-tallet. Målet med modellen er økt selvinnsikt, og den brukes i dag over hele verden, både i forbindelse med personlig utvikling, coaching, veiledning og team - og lederutvikling.

Utgangspunktet for modellen er at alle har et sett med sterke sider eller gode kvaliteter, kjernekvaliteter, som farger personligheten på en positiv måte. Disse kvalitetene har imidlertid en lei tendens til i enkelte situasjoner å ta overhånd, og dermed blir de til negative og irriterende fallgruver. Mange brukere av modellen får en aha-opplevelse og umiddelbar selvinnsikt når de forstår at det er en klar sammenheng mellom egne og andres sterke sider og svakheter. Modellen viser også hvordan du kan oppnå balanse ved å utvikle noen nye ønskede kvaliteter ved å definere utfordringer. Den forklarer også på en enkel måte at dette ofte er vanskelig fordi vi hemmes av allergiene våre, det vil si egenskaper vi misliker og ønsker å unngå.

Daniel Ofman vil med denne boken gjøre Kjernekvadranten tilgjengelig for alle, uavhengig av bakgrunn, utdanning og yrke. Boken er skrevet på en enkel og muntlig måte og forklarer alle deler av modellen grundig.

Til toppen