Klart du kan Skappelstrikk (Innbundet)

Forfatter:

Her får du 40 nye oppskrifter i forskjellige teknikker - glattstrikk, riller, mønsterstrikk, fletter og spennende kombinasjoner. Det er finner du oppskrifter for både barn og voksne i nye herlige garnkvaliteter og farger, samt morsomme ideer til hva du kan gjøre med restegarnet ditt!
Klart du kan, sier Dorthe og viser med denne boka hva som gir henne inspirasjon og hvordan hun utvikler sin skaperglede. Og hun er helt overbevist om at du kan gjøre det samme.

Ingenting er som noe selvstrikket - klart du kan strikke! 

Boken er lekkert designet og utstråler varme og ekte strikkeglede. Den er full av herlige bilder tatt av fotograf Agnete Brun med Skappel-familien hjertelig til stede i tillegg til andre modeller.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202526504
Kategori: Gensere og jakker og For nybegynnere
Omtale Klart du kan Skappelstrikk

Klart du får til å strikke!

Alle kan strikke Dorthes gensere og jakker. Her får du 40 nye oppskrifter i forskjellige teknikker - glattstrikk, riller, mønsterstrikk, fletter og spennende kombinasjoner. Klærne er komfortable og lette å bruke – akkurat slik favorittplagg skal være.

Dorthe Skappel følger opp strikkesuksessen SKAPPELSTRIKK og forteller mer om hva som gir Dorthe og jentene hennes inspirasjon til å skape disse kule og behagelige jakkene og genserne. Her finner du nye oppskrifter for både barn og voksne i nye herlige garnkvaliteter og farger, samt morsomme ideer til hva du kan gjøre med restegarnet ditt. «Klart du kan», sier Dorthe og viser med denne boka hva som gir henne inspirasjon og hvordan hun utvikler sin skaperglede. Og hun er helt overbevist om at du kan gjøre det samme.

Alle oppskriftene formidles i tre størrelser S, M, L med flotte bilder av plaggene, brukervennlige illustrasjoner for teknikker og tydelig merking av vanskelighetsgrad. Modellene er strikket i alpakkagarn fra Sandnes garn som er lett tilgjengelig i de fleste garnbutikker. Dorthe Skappel samarbeider med Sandnes Garn, og sammen har de utviklet også garn fra lama - "kusinen" til alpakkaen. De aller fleste modellene strikkes på pinne 6 og 7 på rundpinne 80 cm.

Boken er lekkert designet og utstråler varme og ekte strikkeglede. Den er full av herlige bilder tatt av fotograf Agnete Brun med Skappel-familien hjertelig til stede i tillegg til andre modeller.

Strikkeeventyret startet med at Dorthe strikket en genser i romjulen 2011. Døtrene Maria og Marthe adopterte den umiddelbart og omtalte den som sitt favorittplagg på bloggen til Maria og i Costume, Dagbladet og andre medier. Siden den gang har det blitt designet og strikket mange nye plagg med salg av garn og oppskrifter både på nett og i mange av landets garnbutikker, og dette er Dorthes tredje bok med de beste av de siste oppskriftene.

 "Det er med stolthet og glede jeg nå kan introdusere dere for den mykeste og vakreste garnkvaliteten vi har laget så langt, og mitt hjerte gleder seg litt ekstra over å ha gitt den litt mer loslitte kusinen til alpakkaen den oppreisingen den fortjener."

 

Til toppen

Anmeldelser Klart du kan Skappelstrikk

Absolutt alle kan strikke fra denne boken - modellene passer de fleste, enkle oppskrifter som er godt forklart.
Ellen, Holnestrand

Bok med mye inspirasjon og mange flotte oppskrifter. Skappel har fått folket til å strikke!
Line, Ski

Boka har enkle og fine oppskrifter som er overkommelige å strikke , selv for en nybegynner. Fine bilder!
Berit, Spongdal

Til toppen

Utdrag

Lykke til med strikkingen!

Jeg bobler nok over av uvanlig mye skaperglede, og da vi skulle lage denne boken, var det mitt høyeste ønske ådere en smakebit av alle de merkelige og morsomme prosjektene jeg kastermeg ut i. Men å sette denne galskapen i system var alt annet enn enkelt.
Jeg mangler nemlig totalt orden og struktur, men det er det heldigvis noen fantastiske mennesker rundt meg som har i mengder.
Derfor vil jeg mer enn noe annet takke Bettina Loen og min skjønne datter Marthe som greide å ha stålkontroll på alle instagrambilder og små elementer som skulle med i boken. Dere er bare helt fantastiske begge to, og jeg skylder dere verdens største takk.
Redaktør Anne Marie Løvenskiold gir aldri opp, og denne boken skyldes nok i stor grad hennes overtalelsesevne.
Fotograf Agnete Brun er vanvittig morsom å jobbe sammen med. Når vi fyker rundt i havgapet med kamera, er det hennes entusiasme som smitter over på bildene. Sandnes Garn er livsviktige for meg og turene rundt i fabrikken får jeg aldri nok av. En liten ekstra takk til Terje, som ikke gir opp når jeg ønsker meg en helt spesiell farge på garnet. Dessuten må jeg innrømme at uten Siv Dyvik hadde det nok bare blitt gensere i «min» størrelse. Hun er superdyktig på å skalere oppskrifter og er helt uvurderlig. Et smellkyss til deg, Siv.
Takk til designer Kine Røst, som klarte å finne fram i virvaret av bilder, utklipp og tekster som kom i hytt og gevær. Jeg elsker designet vi endte opp med. Mine herlige hyttenaboer som holder ut med mine ofte ville og kjappe ideer fortjener medalje, men så ble hytta fin!
Jon, mitt ett og alt. Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal formidle hvor viktig du er for meg. Takk for at du oppmuntrer meg og mine ville ideer og er så vanvittig dyktig i alt du gjør.
Takk til Maria og Andreas for Lieben og Sophia, mine to engler.
… Og helt til slutt. Takk, mamma og pappa, for at dere er mine foreldre og har gitt meg denne skapergleden. - Dorthe Skappel

 

Til toppen