Knust - kritiske fragment 2000-2006 (Heftet)

- kritiske fragment 2000-2006

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204137708
Omtale Knust - kritiske fragment 2000-2006

«Godt, jeg har gjort hva jeg kan, tømt skuffene, plaget mine redaktører og stått på hodet i den banankassen jeg spøkefullt pleier å referere til som mitt «arkiv». Jeg fant noen forbannet rørete skriblerier jeg overhodet ikke husker å ha skrevet, her oppsamlet i en kolleksjon som et argument for at kunstkritikken er den nye rocken, noe som sto klart for meg den dagen jeg ikke lenger bare skrev autografer til mine fans, men også begynte å forholde meg aktivt til mine groupies. (Nei, jeg tuller ikke) Vi har, når alt kommer til alt, nå nådd det kritiske punktet der den eneste forskjellen på kunsten og vår hverdag er at kunsten er virkelig. Og uten denne enkle manualen er du fortapt i begge verdener.»

Knust er en samling med anmeldelser, artikler og essays fra perioden 2000 - 2006. For det meste handler det om kunst, men også om sex, politikk, 40-årskrise og pønk. Stilen er umiskjennelig Tommy Olssons egen: personlig, privat, vittig, generøs, elegant og ekstraordinær, og uvanlig formidlende - og den har dannet skole blant kunstkritikere i Norge. Samlet utgjør tekstene en fragmentarisk dagbok skrevet av en av Norges ledende kunstkritikere.

Til toppen

Flere bøker av Tommy Olsson:

Om forfatter Tommy Olsson

Tommy Olsson (f. 1963) er fra Lindesberg, Sverige, og for tiden bosatt i Bergen. Han er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim og Rijksakademie van Beeldende Kunsten i Amsterdam. I de senere årene har han særlig markert seg som kunstkritiker, i hovedsak for kunstkritikk.no og Morgenbladet.

Til toppen