Koronarebellen (Heftet)

i kamp mot lockdown - for rettsstat og demokrati

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 221
Forlag: Manuskript forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293818076
Omtale Koronarebellen
Årets modigste bok

Det tok lang tid før motstemmene til myndighetenes koronahåndtering kom til orde. En av de som var tidlig og tydelig ute, var sykepleier Margrethe Salvesen. Hun har stått i bresjen for et folkelig opprør mot nedstengningen av det norske samfunnet. I Koronarebellen har hun samlet sine innlegg, basert på norske og internasjonale rapporter og forskning. Hun forteller også om hvordan hun har opplevd tiden fra Norge ble nedstengt i mars i fjor. Skal du lese én kritisk bok om Norge under koronaen, er dette boken for deg.

"Det er to måter å bli lurt på. Den ene er å tro på det som ikke er sant. Den andre er å nekte å tro på det som er sant." Søren Kierkegaard, dansk filosof

Margrethe Salvesen har lang og bred erfaring som sykepleier. Hun har jobbet både ved hjerte-lungeavdelingen og innenfor rus og psykiatri ved Ålesund sjukehus, samt ved Oslo universitetssykehus og Blå Kors. Hun har hatt ulike konsulentrolle ved Ålesund mottakssenter for flyktninger og vært engasjert som rådgiver av Tronheim kommune i arbeidet mot radikalisering og ekstremisme. Studier i sosialantropologi, religionsvitenskap, Afrikakunnskap, flerkulturell forståelse og menneskerettigheter førte henne til internasjonalt solidaritetsarbeid i Midtøsten. Hun har også hatt erfaring fra næringslivet, som selvstendig butikkeier og som flyvertinne i SAS. Dette er hennes første bok.

Til toppen

Andre utgaver

Koronarebellen
Bokmål Ebok 2021