Krigsdagbok fra Murmansk (Innbundet)

Forfatter:

, , og

Marit Bjerkeng (Oversetter) Steinar Gil (Oversetter)

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 766
Forlag: Orkana akademisk
Språk: Bokmål
Oversatt av: Bjerkeng, Marit og Gil, Steinar
ISBN/EAN: 9788281042919
Omtale Krigsdagbok fra Murmansk
Maksim Starostins Krigsdagbok fra Murmansk fra andre verdenskrig er historien, i form av daglige nedtegnelser, om hvordan Murmansk by klarte å stå imot presset fra den tyske hæren og det tyske flyvåpenet. Fra dag til dag dokumenterte Starostin hvordan lokalbefolkningen innrettet sitt liv mens byen ble bombet sønder og sammen.

Starostin var førstesekretær i Kommunistpartiets komité for Murmansk fylke, medlem av den sovjetiske 14. armés og Nordflåtens militærråd samt formann i Murmansk bys forsvarskomité. Han hadde fra sin lederposisjon oversikt over krigens gang og stod uopphørlig i forbindelse med Stalin, Mikojan og andre av lederne i Kreml.

Starostins dagbok er en unik kilde til krigen i nordområdene, og gir oss et sjeldent innblikk i mentaliteten til en representant for en ny sovjetisk lederskapsgenerasjon, som var ubetinget lojal overfor Stalin, men samtidig uredd og selvstendig i sine avgjørelser. Krigsdagbok fra Murmansk gjør det lettere å forstå hvordan Sovjetunionen kunne vinne krigen på østfronten.

Til toppen