Kristin må vekk av Vigdis Hjorth og Line Norman Hjorth (Ebok)
Ebok

Kristin må vekk (Ebok)

om Kristin Lavransdatter som ung

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.16 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203379284
Omtale Kristin må vekk
Kristin må vekk er en bok om den unge Kristin Lavransdatter i Kransen, det første bindet av Sigrid Undsets trilogi Kristin Lavransdatter som ga henne Nobelprisen i litteratur i 1928.
Trilogien henter handling fra 1300-tallet og forteller om Kristins stormfulle og livslange kjærlighetshistorie med Erlend, en mann hun møter da hun som femtenåring har valgt å gå i nonnekloster. Men hvorfor valgte hun det?

Kristin må vekk handler om tiden før dette valget, om Kristins oppvekst på hennes elskede Jørundgård i Gudbrandsdalen, om livet der, vennene, familien, søsteren, om turer til seteren på høyfjellet, og til Oslo, og om de hendelsene som får Kristin til å dra fra alt sammen. For hvorfor velger den livsglade og vakre jenta som er så glad i familien sin, særlig i faren, å reise fra alt kjent og kjært, inkludert sin forlovede Simon Darre, for å leve et helt år i et nonnekloster i Oslo? Gjør man slikt frivillig? Hva har skjedd?
I denne boka spør Vigdis Hjorth og Line Norman Hjorth om vi kan forstå Kristins valg bedre hvis vi betrakter situasjonen hennes med samtidens metoo-blikk.


«...forfatterne er vittige og jordnære. Samtalene er spørrende. Leseren inviteres til å tenke med. Forfatterne får frem sine hovedpoenger og har dekning for sine resonnementer.(...) den eldre og yngre Hjorth er flinke til å konsentrere lesingen om det de er ute etter: Gjenkjenne eget liv og egen samtid i Kristins liv.» Atle Christiansen, Aftenposten

«Forfatterne går langt inn i emnet boka avgrenser seg til: å se overgrepene mot Kristin Lavransdatter i lys av metoo, med vekt på kvinners perspektiv. (...) Teksten virker skrevet med et glimt i øyet, en dårlig skjult erting av dem som ikke ser hintene til Vigdis Hjorths forfatterskap, der taushet og overgrep er et sentralt tema, framfor noe i romanen 'Arv og miljø' (2016).» Tom Egil Hverven, Klassekampen

Til toppen

Andre utgaver

Kristin må vekk
Bokmål Innbundet 2022

Flere bøker av Vigdis Hjorth og Line Norman Hjorth: